Головна  →  Новини  →  14 вересня 2022

Виробниче навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти поповнилися новою майбутньою робітничою зміною. У здобувачів освіти розпочато перші кроки з опанування трудовими прийомами, які характерні для конкретної професії, в умовах навчальних майстерень, лабораторій, навчально-практичних центрів.

У спеціально організованих умовах закладів освіти проходять уроки виробничого навчання з будівельних професій (наприклад, Опоряджувальник будівельний, Столяр будівельний, Муляр), професій електротехнічного виробництва (Електрогазозварник, Електрозварник ручного зварювання), автомобільного транспорту (Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів), торговельно-комерційної діяльності (Касир (в банку) тощо.

Уроки виробничого навчання, як правило, розпочинаються вступними інструктажами з дотриманням вимог з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Тут майбутні фахівці знайомляться з оволодінням сучасною технікою, механізмами, інструментами, технологією та основами професійної майстерності. Головна мета навчання - формування умінь і навичок якісного виконання основних прийомів, операцій і їх поєднань в роботах комплексного характеру, закріплення отриманих первинних навичок та професійних умінь, самостійного виконання робіт.

Виробнича праця учнів – основа виробничого навчання, який відбувається у тісній взаємодії теорії і практики.

Перейти до спискуВерсiя для друку