Головна  →  Новини  →  28 листопада 2022

Виробнича практика здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Столичні заклади професійної (професійно-технічної) освіти орієнтовані на підготовку висококваліфікованих робітничих кадрів для галузей економіки регіону. Професійно-практична підготовка проходить у навчально-виробничих майстернях закладів і на підприємствах міста Києва.

Наразі навчання  здобувачів освіти Київського вищого професійного училища будівництва і архітектури, що опановують ази професії «Маляр» за кваліфікацією 2, 3 розрядів, проходить на будівельному об'єкті Комунального Некомерційного Підприємства "Консультативно-діагностичний центр" Святошинського району м. Києва.

Здобувачі освіти Київського центру професійно-технічної освіти за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» проходять виробничу практику на Державному підприємстві «Антонов» та ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова.

Що ж отримують здобувачі освіти під час проходження виробничої практики ?

✅ Вивчення процесу виробництва. 

Насамперед здобувачі освіти знайомляться з історією, організацією, структурою підприємства й організацією робочих місць працівників, роботою та експлуатацією верстатів та інструментів, вивчають стандарти й інструкції.

✅ Спілкування та робота пліч-о-пліч із провідними спеціалістами підприємства. 

Переймання досвіду відбувається шляхом самостійного «набивання шишок» і в  процесі спілкування із топовими кадрами підприємства.

✅ Виконання виробничих завдань різного рівня складності. 

Бувають випадки, коли підприємство має кілька однопланових вакансій, і тоді здобувач освіти практикується на різних посадах та виконує різні завдання, перш ніж підприємство визначиться, яку вакансію запропонувати.

✅ Отримання заробітної плати за виконану роботу.

Під час виробничої практики здобувачі освіти  не тільки опановують нові професійні компетенції, вчаться працювати в команді, виховують лідерські якості, а ще і підприємство нараховує їм заробітну плату згідно з установленою системою оплати праці. 

 Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку