Головна  →  Новини  →  2 грудня 2022

Визнання професійних кваліфікацій - новий вектор розвитку професійної освіти столиці

У кваліфікаційному центрі Державного навчального закладу «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» здійснено перший випуск слухачів та видано перші сертифікати про визнання професійної кваліфікації.

Слухачам з Миколаївської та Київської областей за результатами практичного і теоретичного оцінювання знань і умінь, здобутих в системі неформальної освіти, присвоєно повну професійну кваліфікацію «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення ІІ категорії».

         Робота новоствореного центру з визнання професійних кваліфікацій відкриває нові можливості для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної)  освіти, зокрема майстрів виробничого навчання, а також фахової передвищої освіти. Це широке поле в ІТ-освіті для продуктивної молоді та всіх інших людей, які за допомогою самоосвіти, практичного досвіду здобули всі необхідні знання, уміння і компетентності, що визначені в професійному стандарті.

         Нагадаємо, що кваліфікаційний центр - це вже другий кваліфікаційний центр, акредитований в столичній системі професійної освіти. Центр здійснює присвоєнння/підтвердження професійних кваліфікацій «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення ІІ категорії» та «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення І категорії».

         Детальну інформацію щодо роботи центру та процедури оцінювання результатів навчання (зокрема, здобутих шляхом неформального навчання чи інформальної освіти), присвоєння та/або підтвердження професійних кваліфікацій можна отримати на офіційній веб-сторінці.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку