Головна  →  Новини  →  16 січня 2023

Короткострокові курси для внутрішньо переміщених осіб у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Воєнний стан має масштабний вплив на освіту та ринок праці в Україні. Соціальна дестабілізація відбулася на національному та регіональному рівнях і призвела до термінової необхідності пошуку нового передового підходу до підвищення працездатності внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Саме тому у закладах професійної (професійно-технічної) освіти розпочато безкоштовне навчання для цієї категорії осіб у рамках проєкту Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) «EU4Skills Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Сформовані навчальні групи з мешканців різних регіонів: м. Цюрупинськ (Херсонська обл.), м. Суми, м. Енергодар (Запорізька обл.),  смт. Красногвардійське (Крим) тощо.

У Київському професійному ліцеї транспорту  (тел. 290-81-21, електронна адреса: [email protected]) здійснюється підготовка за професією «Кухар»; 

у Київському професійному ліцеї будівництва і комунального господарства (тел. 298-00-37, електронна адреса: [email protected]) - за професією «Зварник»;

у Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу (тел.292-17-10, електронна адреса: [email protected]) - за професією «Швачка»;

у Навчально-науковому центрі професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України (тел. 259-41-58, електронна адреса: [email protected]) – за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

Триває набір для опанування професій «Електрик», «Електромонтажник» у Київському професійному енергетичному ліцеї (тел.430-93-76, електронна адреса: [email protected]).

Переміщені українці мають змогу здобути базові знання упродовж 3х місяців у новій для себе сфері, отримавши сертифікат з відповідною кваліфікацією, та використати додаткові можливості для працевлаштування в нових реаліях життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку