КМДА Київська міська державна адміністрація


25 січня 2023

Майстер-клас «Навчаємо навчаючись: мистецтво зварювання» у Київському професійному енергетичному ліцеї

Вміння зварювати - це компетентність,  необхідна багатьом людям, як спеціалістам, так і просто господарям в будинку. Захопившись в юності мистецтвом зварювання, людина все життя вдосконалює свою майстерність.

У Київському професійному енергетичному ліцеї проведено майстер-клас “Розрізання і зварювання труб” у рамках школи «Молодого педагога». Молодих педагогічних працівників навчають старші колеги та майстри-зварники, і навіть ті члени колективу, які давно працюють на інших посадах, але ніколи не залишали практики по зварюванню.

Були відпрацьовані практичні навички по організації і проведенню уроку виробничого навчання в зварювальній майстерні, на навчальному полігоні  за компетенцією “Зварювання труб ВГП (водогазопроводні) різними способами та прийомами”. 

Такі тренінги допомагають молодим майстрам зрозуміти сутність і соціальну значимість своєї професії, прищеплюють вміння працювати в колективі, формуєють професійне достоїнство і прагнення досягати високих результатів у роботі.

Варто згадати, що багато чудових майстрів-зварників викладали у свій час у закладі освіти, ламаючи стереотипи щодо поняття «чоловічих» чи «жіночих» професій. Серед них дві справжні майстрині, художниці зварки, ветерани професійної (професійно-технічної) освіти  - Безкоровайна Лідія Василівна та Денисюк Людмила Федорівна.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.