Головна  →  Новини  →  16 березня 2023

Кваліфікаційні іспити здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти на підприємствах громадського харчування

Наразі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти – гаряча пора проміжного контролю за освітнім процесом - кваліфікаційна атестація, що визначена робочими навчальними планами. Іспит складався із двох етапів: практичного і теоретичного. Теоретична частина проведена у закладах освіти - у вигляді тестування на освітній платформі "На урок".

У Київському вищому професійному училищі деревообробки  відбулась кваліфікаційна атестація у випускній групі за професією "Кухар", кваліфікація 3 розряд. Практична частина проведена за місцями проходження випускниками виробничої практики - на підприємствах міста Києва "Печена картопля" та "Львівський круасан".

Для здобувачів освіти Вищого професійного училище № 33 м. Києва, що опановують професію «Кухар; кондитер» і навчаються за дуальною формою, кваліфікаційний іспит проведено на робочих місцях підприємств - соціальних партнерів:  Комунальних підприємствах «Промінь»,  «Шкільне харчування», ТОВ «Понтем.UA», ТОВ МХП «Фудсервіс», ТОВ "Бастет Фем", ТОВ "Сушия", ТОВ БКК, ТОВ «Ресторація Іжак», ТОВ «ЛК - ТРАНС», ТОВ «ФРІТАЛІ», ТОВ « Малібу Біч», ресторани: «Radisson», «Манга», «Салатейра», «Суши Вок», «Хачапурі та Вино».

Перед закладами освіти та підприємствами ставилось одне спільне завдання - рівень професійної компетенції і підготовки кваліфікованих робітників не повинен поступатися рівню працівників того чи іншого підприємства, окрім того, професійна орієнтація була направлена на особливості кожного виробництва.

Усі випускники успішно склали поетапну кваліфікаційну атестацію і продовжують навчання в закладах освіти, після закінчення яких, у червні 2023 року, складатимуть державну кваліфікаційну атестацію та отримуватимуть диплом державного зразка.

Вже зараз у колективах відмітили суттєве професійне зростання молоді, їх бажання та мотивацію до продовження навчання для кар’єрного та професійного зростання!

Фото
Перейти до спискуВерсiя для друку