КМДА Київська міська державна адміністрація


11 квітня 2023

На фасаді корпусу Університету Грінченка з’явилася меморіальна дошка Віктору Огнев’юку – ректору вишу 2007-2022 років

На фасаді корпусу Університету Грінченка з’явилася меморіальна дошка Віктору Огнев’юку – ректору вишу 2007-2022 років

На фасаді корпусу Київського університету імені Бориса Грінченка (вул. Левка Лук’яненка, 13-Б) з’явилася меморіальна дошка Віктору Огнев’юку, який був ректором цього вишу із 2007 до 2022 року. Автор барельєфу – скульптор Микола Зноба.

«Як людина, яка з 2002 року знає університет Грінченка, я пам’ятаю, яким його прийняв Віктор Олександрович Огнев’юк. Ця пам’ятна дошка, яку ми відкриваємо сьогодні, – це не тільки пам’ять про видатну людину, яка вклала серце, вклала душу, вклала розум в університет. Упевнений, що кожен із нас, підходячи до цього корпусу, завжди буде згадувати Віктора Олександровича. Я переконаний, що кожному з нас він щось підказав, кожного чомусь навчив. І кожен із нас, підходячи до цього корпусу, буде бачити і пам’ятати, що він зробив. Вічна шана Віктору Олександровичу!», – зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час урочистого відкриття меморіальної дошки.

Окрім того, ім’я професора, академіка Віктора Огневʼюка присвоїли залі Вченої ради Університету. Також у рамках меморіальних заходів в Університеті Грінченка сьогодні відбулися Огнев’юківські читання «Освіта – сутність часу», де презентували енциклопедичний словник-довідник «Філософія історії» за редакцією В. Огнев’юка, і відкрили галерею та фотовиставку, присвячену його життєвому та професійному шляху.

Віктор Огнев’юк – доктор філософських наук, професор, академік НАПН України, заслужений працівник освіти України, повний кавалер ордена «За заслуги», пішов із життя восени 2022 року. Як відзначають у виші, саме завдяки його стратегічному мисленню та прогресивним поглядам, Університет Грінченка за короткий час перетворився на освітній, науковий, культурний осередок Києва – університет європейської столиці.

 ФОТО



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.