Головна  →  Новини  →  23 травня 2023

Завершився І (районний) етап Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри "Сокіл" ("Джура") у Дарницькому районі

18 травня 2023 року у Парку Партизанської Слави відбулося урочисте нагородження переможців І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у середній і старшій вікових категоріях.

У заході взяли участь т.в.о. голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Микола Калашник, начальниця районного управління освіти Євгенія Списовська, учасники бойових дій, рої – команди учасників і переможців ігор «Джура – Оборонець» та «Джура – Сокіл», тобто ігор, які є складовими І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у старшій і середній вікових категоріях, їхні керівники, учителя, батьки.

Коло нагородження відбулося на природі, урочисто, яскраво, з подарунками і привітаннями, в дружній атмосфері і добрим святковим настроєм, адже цього дня українці відзначали День вишиванки. Чітка організація заходу і прекрасна погода тільки сприяли цьому.

Після виконання Державного Гімну України усіма учасниками заходу, під акапельний спів учасника бойових дій Олексія Ковалевського, провели хвилину мовчання в пам’ять про загиблих в російсько-українській війні та жертв геноциду кримськотатарського народу.

Ведучою та модератором усього заходу була начальниця відділу з питань позашкільної освіти Дарницького РУО  Анжела Рєка.

Т.в.о. голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник привітав учасників – фіналістів І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») середньої і старшої вікової категорії та підкреслив, що дуже пишається такою патріотичною учнівською молоддю району. В церемонії нагородження переможців взяла участь начальниця районного управління освіти Євгенія Списовська.

Завдяки організатору ігор – Дарницькому районному управлінню освіти, нагород і подарунків було багато, не образились навіть ті команди, які отримали не дуже переможні результати. Отже, усі учасники були відзначені і залишилися задоволеними.

Переможці ігор отримали «золоті», «срібні» та «бронзові» медалі (в залежності від місця у рейтингу змагів і конкурсів), у командному та особистому заліку статуетки – відзнаки «Переможця», дипломи, футболки, вітрівки з атрибутикою «Джура», сертифікати на право безкоштовного проходження траси мотузкового парку «SEIKLER», вишиванки, книги «Гетьмани України».

Окрім цього, переможцю старшої вікової категорії – рою «Київська варта» із спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №113 технологічного та спортивного профілю навчання вручений перехідний «Штандарт Переможця», який буде зберігатися рік у школі, до наступної гри, а переможцю середньої вікової категорії – рою «Мрія» з гімназії №290 – перехідний «Клейнод Переможця» – іменна булава ім. Євгена Харченка, яку подарувала Центру позашкільної освіти Дарницького району у 2021 році мама загиблого воїна – дарничанина Наталія Харченко.

Вітаємо переможців тта бажаємо успіхів на міському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)!

Фоторепортаж

Джерело: Центр позашкільної освіти Дарницького району

Перейти до спискуВерсiя для друку