Головна  →  Новини  →  26 травня 2023

Участь у Міжнародній конференції «Грамотність для демократії»

Департамент освіти і науки взяв участь у міжнародній конференції «Грамотність для демократії», яка відбулася 25 травня 2023 року у синхронному режимі у Варшаві та Києві у рамках проведення Варшавської книжкової виставки. Україна на Виставці була Почесним гостем.

Під час конференції висвітлювалися питання: сучасні форми промоції читання в аспекті розвитку демократичних інституцій і громадського суспільства в Україні; цифровізація освіти й промоція читання як важливої соціокультурної практики.

На міжнародній конференції  міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко інформував, що Україна на цей час переживає дуже інтенсивний процес збройної агресії з боку Російської Федерації, ми не можемо забувати, що розвиток критичного мислення та аналізу інформації, раціональний підхід, що базується на даних і фактах, є базою демократичного суспільства.

Під час конференції директорка державної установи «Український інститут книги» Олександра Коваль, презентувала Стратегію підтримки та розвитку читання в Україні, розраховану до 2032 року. Вона розповіла про нинішню ситуацію в Україні з рівнем читання і окреслила головні цілі, передбачені урядовою Стратегією. А саме - основні напрямки і завдання Стратегії - доступ до книжок і підтримка книжкової екосистеми.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку