Доброю традицією у закладах професійної (професійно-технічної) освіти
стало проведення різних кулінарних фестивалів. Особливо такі заходи подобаються першокурсникам, адже вони, як початківці, мають змогу продемонструвати свої таланти.
Фестиваль «День Деруна» відбувся у комунальному закладі професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж мистецтва та технологій сервісу» та державному професійно-технічному навчальному закладі «Київське вище професійне училище водного транспорту».
Деруни, драники або тертюхи – оладки з тертої картоплі, яєць і борошна, які традиційно смажать на сковороді з використанням рослинної олії. В Україні ця страва є досить популярною. Спеціально для неї виведені різні сорти картоплі та вигадано багато різних видів заправок, піджарок і соусів, аби догодити навіть останньому гурману.
Здобувачі освіти готували фестивальну страву за різною рецептурою, оформлювали та презентували її; а ще читали вірші, відгадували загадки, і все це про деруни.
Учасники освітнього процесу не забувають і про добрі справи, роблячи свій внесок для наближення перемоги України. У рамках культурних та благодійних заходів приготували смачні обіди для наших Захисників та Захисниць, солодощі «Зефір перемоги», а також «Святковий зефірчик малечі» для вихованців дитячого садочка.
Дякуємо ЗСУ за можливість творити та працювати!
Тримаємо освітній фронт!