Головна  →  Новини  →  13 травня 2015

«Розумні» предмети «порозумнішають» і студенти також!

«Розумні» предмети «порозумнішають» і студенти також!

 12 травня у Київському університеті імені Бориса Грінченка, у рамках міжнародного проекту TEMPUS DESIRE «Development of Embedded System Courses with implementation of Innovative Virtual approaches for integration of Research,Education and Productionin UA, GE, AM» (Розробка курсів з вбудованих систем з використанням інноваційних віртуальних підходів для інтеграції науки, освіти та промисловості в Україні, Грузії, Вірменії), відбулося урочисте відкриття лабораторії з вбудованих систем.

На церемонії відкриття інноваційної лабораторії були присутні міжнародні координатори проекту – Д. ван Мероде, П. Аррас (Бельгія), представники Темпус / Еразмус+ офісу в Україні – О. Оржель, С. Бацюкова, ректор Університету – В. Огнев’юк, координатор проекту в Україні – Г. Табунщик, координатор проекту в Університеті – Н. Морзе, представники університетів-партнерів проекту – Запорізький національний університет, Донбаська державна машинобудівна академія, учасники проекту нашого університету – викладачі кафедри інформатики та кафедри математики, інформаційних технологій та моделювання, співробітники НДЛ інформатизації освіти.

 

Після церемонії присутні оглянули лабораторію та технічне обладнання, яке надано Університету за фінансової підтримки Європейської комісії. «У майбутньому всі предмети ставатимуть «розумнішими». В рамках концепції розумних речей ті об’єкти, якими ми користуємося зараз і які ще не «розумні», незабаром «порозумнішають». Практично всі ці речі матимуть невеличкі пульти керування і будуть під’єднані до зовнішнього світу», – зазначив представник адміністрації проекту DesIRE Д. ван Мероде. «Завдяки таким системам студенти матимуть змогу втілювати свої розробки та досліджувати проекти дистанційною.

У лабораторії знаходитиметься усе необхідне для роботи комп’ютерне оснащення, ЗD-принтери, міні моделі вбудованих систем», – розповів Б. Грицеляк, заступник завідувача НДЛ інформатизації освіти з питань проектування Web-систем Київського університету імені Бориса Грінченка. Під час конференції, яка відбулася після презентації, обговорювали впровадження курсів вивчення програмної інженерії та вбудованих систем у вищих навчальних закладах України. Експерти CyberBionic Systematics та Microsoft Ukraine Department одностайно визначили потребу ринку у спеціалістах з обширними знаннями, але вузькою прикладною спеціалізацією.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку