Головна  →  Новини  →  17 квітня 2014

Молодь за здоровий спосіб життя

Київська міська державна адміністрація, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу КМДА, Київський міський центр сім'ї «Родинний дім» 16 квітня 2014 року провели культурно-мистецьку акцію «Плануй майбутнє сьогодні – бережи своє здоров’я» в рамках відзначення 20-го «Міжнародного року сім’ї», проголошеного ООН.

Партнери проведення акції: Міжнародна громадська організація «Школа рівних можливостей», МГО «Федерація жінок за мир у всьому світі», ТРЦ «Dream Town» та видавничий дім «Справи сімейні».

Захід відбувся в ТРЦ «Dream Town» з метою привернути увагу кожної людини до власного духовного і фізичного здоров’я.

Відзначення «Міжнародного року сім’ї» було встановлено Генеральною Асамблеєю ООН для того, щоб об’єднати родини всього світу, які підтримують ідеї демократії і привернути увагу громадськості до численних проблем сім’ї. Коли зневажаються основні права однієї сім’ї, під загрозою знаходиться все людство.

Аби зберегти здоров’я української нації та здійснити профілактику небезпечних хвороб розробляються і приймаються відповідні рішення. Особливо важливою є збереження репродуктивного здоров’я українців, що визначає самоцінність кожної людини. «Недотримання здорового життя серед молоді негативно впливає на репродуктивне здоров’я. Тому необхідно насамперед батькам звернути увагу на статеве виховання своїх дітей», – вважає Вадим Костюченко, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти та науки, молоді і спорту.

Галина Козлова, директор КМЦС «Родинний дім» презентувала міські програми: «Щаслива сім’я» та «Репродуктивне здоров’я: відповідальне батьківство та безпечне материнство».

Перед учасниками акції виступили представники столичної влади та громадських організацій. «Цими проектами ми намагаємося привернути увагу до проблем, які виникають у суспільстві внаслідок нехтування власним здоров’ям», – зазначив Вовк Володимир, завідувач сектору сімейної політики управління у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти та науки, молоді і спорту (КМДА). 

Під час заходу серед учасників культурно-мистецької акції провели конкурси, тести на обізнаність в темі репродуктивного здоров’я, відбувся показ відеоматеріалів та виступ Гендерного інтерактивного театру.

Також усі бажаючі отримали безкоштовні консультації юристів і психологів КМЦС «Родинний дім» та інформацію щодо діяльності Центру.

Загальна кількість учасників акції близько 200 осіб.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку