Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2015

Всеукраїнський проект з громадянської освіти та політичного виховання «М-18: ми можемо більше! Вибори для дітей та молоді в Україні»

Всеукраїнський проект з громадянської освіти та політичного виховання «М-18: ми  можемо більше! Вибори для дітей та молоді в Україні»

За підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА  

Проект є аналогом міжнародної програми громадянського виховання U18, яка реалізується в Німеччині з 1998 року і передбачає залучення дітей і молоді до виборів через імітацію виборчого процесу. У 2013 році у виборах взяли участь майже 200 000 дітей.

Проект є освітнім і принципово політично нейтральним.

Мета проекту: Допомогти учнівській молоді, які не досягли 18 років і не мають права виборчого голосу, зрозуміти сутність основного механізму демократії – виборів та взяти участь в імітаційній грі «Місцеві вибори- 2015: Я голосую за мера!», яка максимально наближена до процесу проведення реальних виборів, що в Україні відбудуться 25 жовтня. 

  •  підвищити  компетентність учителів і старшокласників з питань демократичного громадянства та основних прав людини;
  • формувати у дітей і молоді здатність зайняти активну громадянську позицію в суспільстві, вміння свідомо робити свій вибір;
  • розвивати критичне мислення у дітей та молоді учнів, для творчого підходу до процесу навчання у вчителів.

 17 жовтня 2015р. усі діти та молодь Києва, Ірпеня та Запоріжжя за бажанням зможуть взяти участь у  голосуванні за вибори мера. Всі, кому М18, зможуть прийти в заклади освіти, що виявлять бажання в цей день стати «виборчими дільницями», отримають «виборчий бюлетень», який максимально повторює реальний бюлетень  і проголосують за кандидатуру мера. 

Національний координатор проекту М18 - Паращенко Людмила, голова ГО "Агенція розвитку освітньої політики", директор Київського ліцею бізнесу, доктор наук з державного управління

Координатор проекту в центральному регіоні - Роменська Аніта[email protected]

Координатор проекту в південно-східному регіоні - Гредінарова-Привалова Яна,  [email protected]

Координатор проекту в Київській області - Панчук Тетяна, [email protected]

Вже 9 - 11 жовтня пройдуть українсько-німецькі семеніри для педагогів "ЗМІЦНЕННЯ ДЕМОКРАТІЇ В УКРАЇНІ ЗАВДЯКИ ГРОМАДЯНСЬКІЙ ОСВІТІ І ПОЛІТИЧНОМУ ВИХОВАННІ МОЛОДІ".

Додаткова інформація: http://www.m18.org.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку