Головна  →  Новини  →  19 листопада 2015

Естафета єдності, звитяги та слави

Естафета єдності, звитяги та слави

Живи, Україно, живи для краси.

Для сили, для правди, для волі! …


Естафета єдності, звитяги та слави у рамках національно-патріотичного проекту учнівської молоді Києва «Нам Україна вище над усе» продовжується. 19.11.2015 в Дарницькому районі був проведений патріотичний захід, присвячений Дню Гідності та Свободи, під час якого відбулася передача прапору 14-ї окремої мотострілкової бригади Збройний сил України учням Святошинського району.

      В заході взяли участь голова Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Г.Сінцов, керівник апарату Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації М.Пашинський, педагогічна та учнівська громада Дарницького та Святошинського районів, представники ГО «Дарницька громадська варта», Дарницької ради волонтерів.

         Лідери Дарниці приєдналися до міської естафети пам’яті, єдності та слави  06.11.2015 отримавши прапор від учнів Деснянського району.  Прапор звитяги знаходився в Дарницькому районі 13 днів, до естафети передачі прапору долучилися лідерські активи 26 шкіл району. Церемонія передачі прапору у школах стала складовою районного патріотичного лідерського проекту «Ім’я Героя на карті України.

       Учнівські ради відповідально готували різні заходи, усвідомлюючи, що прапор нас об’єднує, що це символ героїзму наших воїнів, які боронять українську землю від агресора. Учні ділилися досвідом патріотичної роботи; досвідом волонтерської допомоги, яку разом з педагогами та своїми батьками надавали і надають воїнам-учасникам антитерористичної операції, пораненим в шпиталях міста, благодійної допомоги дітям Луганської та Донецької областей. Під цим прапором 16 листопада лідери району виготовили для бійців АТО обереги - янгола-воїна.

      Революція Гідності сколихнула всю Україну, не залишила байдужою жодну людину. Ця подія вже вплинула на наші душі і серця; люди передають свої почуття у картинах, піснях та поезії. Нікого з присутніх не залишило байдужим проникливі слова віршів, що читали учень СШ № 105 Станіслав Щербак та учениця ліцею № 303 Аліна Лазаренко, пісні у виконанні Фам  Тху Ча, учениці Слов’янської гімназії та Мар’яни Лисенко, учениці ліцею «Наукова зміна», глибино філософська хореографічна композиція у виконанні зразкового художнього колективу хореографічного ансамблю «Чародії» СШ № 314.

     До молодого покоління звернувся голова Дарницького району Г.Сінцов, який закликав учнів до єдності, відданості Україні, збереженню пам’яті про Героїв Революції Гідності – Небесну Сотню, про тих хто загинув на Сході України та всіляко підтримувати тих, хто захищає свободу та незалежність України сьогодні.

      Скаути ліцею «Наукова зміна» урочисто передали прапор 14-ї окремої мотострілкової бригади Збройний сил України учням Святошинського району.

      Учасники заходу поклали квіти до першої в Україні меморіальної композиції пам’яті героїв Євромайдану на площі перед ДРДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку