Головна  →  Новини  →  25 березня 2014

Участь юних науковців України в міжнародному конкурсі в Китаї

   В черговий раз із значними здобутками повернулася з Китаю до Києва делегація України, яка брала участь в 34-му Пекінському конкурсі юнацької наукової творчості. Загалом учасниками конкурсу були представники 16 країн світу: США, Австралії, Кореї, Італії, Франції, Чехії, Канади, Південно-Африканської республіки та ін. Організовано та проведено конкурс на дуосить високому рівні. Постерний захист робіт, церемонії відкриття та нагородження відбувалися у Пекінському технологічному бізнес університеті, де було забезпечено всі необхідні умови для комфортного перебування та роботи учасників.

   До складу представницької Української команди входило 4 учасники (список додається) кожен зі своїм науковим проектом. Всі вони отримали високі нагороди за свої роботи, які були кваліфіковані як “Exselent Program”. Перші місця і золоті медалі отримали: Луговська Ольга – студентка ІІ курсу біологічного факультету Київського Національного університету імені Тараса Шевченка; Рудь Єлізавета - учениця 11 класу Українського медичного ліцею та Міщенко Анастасія – учениця 11 класу спеціалізованої школи № 155 м. Києва. Гладиш Анастасія – учениця 11 класу фізико-математичного напряму навчання Слов’янського педагогічного лицею Донецької обл. здобула ІІ місце і нагороджена срібною медаллю.

   Варто відмітити, що це вже 8-й поспіль успіх української команди, яка починаючи з 2007 р. демонструє високий науковий рівень та рівень підготовки до участі в такому престижному конкурсі. Щороку склад делегації оновлюється, а очолює її постиійно та здійснює підготовку до виступів провідний науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України Володимир Іванович Назаренко. Формування делегації відбувається на базі Київської малої академії наук та Київського Палацу дітей та юнацтва. Запрошення для української команди надсилає Пекінська науково-технологічна ассоціація (ПНТА), яка і є головним організатором проведення конкурсу. За 8 роки в Пекіні демонстрували свої розробки 25 представників учнівсько-студентської молоді України, які завжди поверталися на Батьківщину з медалями та грамотами.  Майже половину з них виконувавли свої проекти в Інституті біохімії ім. О.В. Палладіна. Але не тільки задля отримання призових місць та нагород здійснюються поїздки до Пекіну. Велику користь приносить спілкування юнаків з членами інших делегацій, обговорення пріорітетних напрямків та сучасних наукових проблем і навіть виступи з національними художніми номерами під час церемонії нагородження переможців та урочистого закриття конкурсу.

   Для керівників делегацій 28.03.14 було влаштовано форум з розвитку наукової освіти. 

   Серед представлених на конкурсі розробок велике враження справили чисельні проекти китайських студентів, які вирізнялися своєю актуальною науково-практично   спрямованістю, змістовністю, досконалістю і завершеністю. Спілкування під час конкурсу, який загалом тривав 7 днів з 25 березня по 01 квітня, відбувалося англійською мовою. І в цьому відношенні наші юні науковці були на висоті. Всі витрати за проживання в готелі, харчування, внутрішні переїзди та низку цікавих заходів культурно-ознайомчої програми, серед яких: науково-технологічний музей, музей «Гугон», або «Заборонене місто»,  -  місце проживання імперпторів, музейні комплекси «Храм під небом» та «Літній сад» - літня резиденція імператорів, Велика китайська стіна та ін. покривалися приймаючою стороною. Проїзд до Китаю був за власні кошти.

   Попереднє запрошенн на участь у наступному 35-му Пекінському конкурсі юнацьої наукової творчості ми уже отримали. Хто на ньому буде представляти Україну визначиться за результатами наступних міських та всеукраїнських конкурсів науково-технічної творчості учнівсько-студентської молоді. 

Перейти до спискуВерсiя для друку