КМДА Київська міська державна адміністрація


12 січня 2016

Міська влада закликає батьків спільно контролювати температурний режим у школах та дитсадках – Ганна Старостенко

Міська влада закликає батьків спільно контролювати температурний режим у школах та дитсадках – Ганна Старостенко

11 січня навчально-виховний процес розпочався в усіх освітніх закладах столиці, рівень тепла у переважній більшості дитсадків та шкіл відповідає державним санітарним нормам. Водночас, місто закликає батьків у разі виявлення невідповідності температурного режиму стандартам, звертатися до районних управлінь освіти або контактного центру КМДА (тел.: 15-51). Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Протягом минулого тижня ми уважно слідкували за температурним режимом та рівнем захворюваності у столиці, щоб оперативно відреагувати на будь-які зміни та загрози для здоров’я та комфорту дітей. Можу впевнено сказати, що на сьогодні в Києві немає таких умов, за яких місто повинно було б продовжувати канікули», – наголосила вона.

Зокрема, за словами Ганни Старостенко, 9 та 10 січня працівники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА провели об’їзд навчальних закладів у всіх районах, щоб перевірити їхню готовність до відновлення навчально-виховного процесу.

«Станом на понеділок, 11 січня, у Києві є складнощі з опаленням у двох дитсадках, двох школах та одній школі-дитсадку у Деснянському, Дарницькому та Святошинському районах. Водночас, київська міська влада звертається до батьків із проханням інформувати через районні управління освіти, контакт-центр (15-51) та соціальні мережі про виявлені невідповідності температурного режиму в освітніх закладах санітарним нормам для оперативного реагування міських служб», – підкреслила заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що згідно з державними санітарними нормами, температура у дошкільних навчальних закладах не має бути нижчою за 20 градусів, а у загальноосвітніх – 18 градусів за Цельсієм. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.