Головна  →  Новини  →  5 березня 2014

Дошкільники Шевченківського району відзначають 200-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченко

Дошкільники  Шевченківського району  відзначають 200-річчя від Дня народження  Тараса Григоровича Шевченко

Низкою запланованих заходів відзначають колективи дошкільних навчальних закладів Шевченківського району 200-річчя великого українського поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.

Цикли тематичних занять проводяться для ознайомлення дошкільників з дитячими роками, сторінками біографії поета, організовуються виставки дитячих малюнків за мотивами його творів, оформлюються  куточки книги Кобзаря. У виконанні дошкільнят і педагогів звучать віршовані рядки Шевченка на літературних вечорах та музичних дозвіллях.

Так, у дошкільному навчальному закладі № 429 (завідуюча Проценко Л.М.) до відзначення 200-рiччя з дня народження Т.Г. Шевченка  організована виставка робіт «Творчість Шевченка очима дітей», в кожній віковій групі проведені тематичні заняття «Тарас Шевченко – великий українець», театралізовані інсценування та художні читання творів, створені тематичні куточки «Ми онуки славного Кобзаря».

Відповідно плану заходів районного науково-методичного центру до відзначення 200-річчя від Дня народження Т.Г.Шевченка в Національній бібліотеці України для дітей (вул. Баумана, 60) відбувся семінар для вихователів-методистів  дошкільних  навчальних закладів та шкіл дитячих садків району  «І дорослий, і маля шанує пам'ять Кобзаря» та пройшла виставка творчих робіт дітей та вихователів дошкільних навчальних закладів району.

В плані заходів району ще екскурсія для вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів  по Київському літературно-меморіальному дому-музеї Т.Г.Шевченка, літературно-творчий захід для вихователів району у співпраці з Державною науково-педагогічною бібліотекою ім. В.Сухомлинського «Ім’я твоє, Тарасе, ми пронесемо крізь віки».

  Зберігати народні традиції, виховувати у дітей повагу до українського народу, гордість за свою рідну землю -  ці завдання глибоко розуміють та реалізують в щоденній праці педагоги дошкільної освіти. Ця робота є кращим свідченням шанування пам’яті та слідування  заповітам великого українця Тараса Григоровича Шевченко.  

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку