КМДА Київська міська державна адміністрація


18 жовтня 2016

У гімназії № 178 Солом’янського району відкрито меморіальну дошку бійцю АТО Віктору Вишкварку

У гімназії № 178 Солом’янського району відкрито меморіальну дошку бійцю АТО Віктору Вишкварку

18 жовтня 2016 року в гімназії № 178 Солом’янського району міста Києва відбулося відкриття меморіальної дошки випускнику 1986 року, бійцю АТО, Вишкварку  Віктору Валентиновичу, який героїчно загинув
8 вересня  2015 року від кулі снайпера,  захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України.      

Пам'ять загиблого Героя вшанували рідні Віктора Валентиновича, представники  Департаменту освіти і науки, молоді та спорту м. Києва, Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації, районного управління освіти,  
учасники АТО, учнівська, педагогічна та батьківська громадськість гімназії.

Ще школярем Віктор був дуже щирим, чесним та добропорядним хлопцем.  На початку  весни  2014 року він  добровільно подав документи на зарахування до лав  Збойних Сил  України та  виявив бажання брати участь в  АТО на Сході України.

Під час мобілізації у серпні  2014 року був зарахований до  лав 128-ї окремої гірсько - піхотної бригади м. Мукачево. Брав  участь у захисті   міст та селищ  Донецької,  Луганської  області.   

Указом Президента України від 16 січня 2016 року № 9/2016,
«за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв. Віктор Вишкварко  з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів,  нагадуватиме кожному з нас, що він  віддав  життя, аби ми жили в мирній та квітучій Україні.  

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.