Головна  →  Новини  →  6 березня 2014

Літературні читання «І полине слово його понад світами» (Тарас Шевченко мовами народів світу)

26 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка, що засвідчує пріоритетність Шевченкового духу в національному гуманітарному просторі.

  6 березня 2014 року у Національному музеї літератури України відбувались літературні читання «І полине слово його понад світами» (Тарас Шевченко мовами народів світу) за ініціативи  Ради  національних товариств України.

 «Цей рік для освіти столиці та для всієї України - визначальний. Ми дуже ретельно готувались до свята. Я не знаю жодної київської школи, де б не відбулись читання Шевченкових віршів, чи діти не пройшлись би Тарасовими стежками. Впродовж року ми вшановуємо пам'ять нашого митця: проводимо конференції, зустрічі, читання, літературно-музичні вітальні. Сьогодні в нас відбувся телеміст в одній із шкіл Голосіївського району. Киян вітали наші іноземні друзі, які теж поважають та читають Тараса Шевченка, але кожен на своїй мові», - зазначила Оксана Добровольська, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту.

 Сьогодні учнівська та педагогічна громади Києва поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю. Після чого в Національному музеї літератури України відбулися літературні читання. Учні загальноосвітніх закладів декламували поезію Великого Кобзаря на більш ніж двадцяти мовах світу. Усі учасники заходу отримали дипломи та можливість відвідати Шевченківський національний заповідник в м.  Каневі наприкінці травня.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку