Головна  →  Новини  →  14 серпня 2014

У Дніпровському районі обговорили стан підготовки закладів освіти Дніпровського району до нового навчального 2014-2015 року

У Дніпровському районі обговорили стан підготовки закладів освіти Дніпровського району до нового навчального 2014-2015 року

Питанням підготовки закладів освіти була присвячена нарада для керівників навчальних закладів у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 246 з поглибленим вивченням англійської мови, за участю голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Анатолія Долинного та його першого заступника Ярослава Горбунова.

Актуальні питання освіти сьогодення обговорювали депутат Київської міської ради, радник Київського міського голови Ганна Старостенко; директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян; начальник управління професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Микола Кучинський та голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. У залі були присутні друзі освіти, співпраця з якими є запорукою чіткого функціонування та діяльності навчальних закладів району: начальник Дніпровського районного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві, полковник служби цивільного захисту Ігор Шилохвост; головний спеціаліст Дніпровського відділу Деснянського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби у м. Києві Наталія Турчината голова Дніпровської районної в м. Києві організації профспілки працівників освіти і науки м. Києва Галина Нікандренко.

Начальник управління освіти районної адміністрації Наталія Іваніна повідомила, що підготовка до нового навчального року – це час, коли освітяни столиці підбивають підсумки зробленого та визначають найголовніші тенденції розвитку столичної освіти, складовою якої є і Дніпровський район. Наталія Василівна наголосила, що протягом літнього періоду райдержадміністрація, освітяни та батьківська громада активно працювали над тим, щоб створити оптимальні умови функціонування навчальних закладів району та належним чином підготувати їх до нового 2014-2015 навчального року. Вона підкреслила, що майже усі приміщення приведені до належного технічного й санітарного стану, штати укомплектовані, навчальну базу підготовлено до повноцінного викладання предметів, спортзали й спортивні майданчики підготовлені до фізичного виховання дітей. Надала вичерпну інформацію про фінансово-економічне забезпечення; стан реалізації загальноміських програм, таких як: «Заміна вікон у загальноосвітніх навчальних закладах», «Відновлення ДНЗ», «Капітальний ремонт харчоблоків із заміною обладнання у навчальних закладах»; будівництво, капітальні ремонти та реконструкцію навчальних закладів району; участь у проекті «Енергоефективна школа» та впровадження енергозберігаючих заходів. Наголосила на важливу роль підтримки закладів освіти району Державним публічним акціонерним товариством «Будівельна компанія «Укрбуд», здійснену на спонсорській основі.

Окрема увага у звіті була приділена мережі дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів району: укомплектованості дошкільних навчальних закладів дітьми по мікрорайонах, набору учнів до 1-х класів, зарахуванню до навчальних закладів дітей зі Сходу та Криму, кадровому забезпеченню в галузі освіти району. Начальник управління звернула увагу присутніх на той факт, що за останні роки вдалося стабілізувати плинність педагогічних кадрів за рахунок працевлаштування молодих спеціалістів.

Про здобутки та досягнення батьківської громади доповіла у своєму виступі голова об’єднання батьків школярів району Оксана Мерінова, яка наголосила на важливості постійної, міцної, всебічної співпраці батьків та педагогів задля навчання, розвитку та майбутнього процвітання своїх дітей.

Особливо зворушливим був виступ директора середньої загальноосвітньої школи № 103 Ольги Гуріної. Прекрасний керівник, досвідчений педагог, Ольга Павлівна відверто й щиро подякувала і вчителям, і батькам, і керівництву району та міста за нелегкий тягар повсякденних освітянських справ, який вони всі разом несуть з року в рік, покликані творити найбільше добро – навчати та виховувати дітей. Висловила впевненість у тому, що нездійснених мрій не існує, і мрія всіх освітян, батьків та дітей – життя і праця під мирним небом.

Ганна Старостенко у своєму зверненні до керівників навчальних закладів та батьків зазначила, що міська влада завжди відкрита для співпраці та діалогу щодо вирішення освітянських проблем.

У свою чергу, Олександр Яцунь запевнив педагогів, що освіта буде підтримуватися будь-якою ціною, інакше реальною стає загроза існуванню суспільства і цілісності народу.

Ігор Шилохвост у своєму виступі звернув увагу всіх присутніх на непростий і дуже відповідальний період, в якому зараз буде відбуватися процес навчання та виховання дітей. Ігор Володимирович наголосив на необхідному алгоритмі дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, запросив до співпраці.

Родзинкою зустрічі стало нагородження батьківських комітетів закладів освіти району Подяками управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток навчальних закладів, зміцнення матеріально-технічної бази та плідну співпрацю у підготовці навчальних закладів до нового 2014-2015 навчального року.

За інформацією http://dnipr.kievcity.gov.ua/news/1868.html

Перейти до спискуВерсiя для друку