КМДА Київська міська державна адміністрація


14 серпня 2014

У Святошині відзвітували про хід підготовки навчальних закладів до нового навчального року та подякували головам батьківських комітетів за активну підтримку освітньої галузі району (фото)

У Святошині відзвітували про хід підготовки навчальних закладів до нового навчального року та подякували головам батьківських комітетів за активну підтримку освітньої галузі району (фото)

14 серпня в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації відбулась зустріч керівництва району з освітянами Святошина та головами батьківських комітетів навчальних закладів району.

Участь у зустрічі взяли голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Кулик, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян, радник Київського міського голови Ганна Старостенко, депутат Київради Наталя Чумакова, голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації з гуманітарних питань та соціальних питань Наталя Пазенко, голова профспілки освітян Святошина Людмила Заворітько, керівництво районного управління освіти на чолі з Мирославом Корбецьким, директори шкіл та дошкільних навчальних закладів Святошинського району.

На початку зустрічі очільник району Олександр Кулик повідомив присутнім про обсяги фінансування галузі «Освіта» у 2014 року, детально зупинившись на проведенні ремонтних робіт по підготовці закладів освіти до нового 2014-2015 навчального року та осінньо-зимового періоду.

«Бюджетом по галузі «Освіта» на підготовку навчальних закладів до нового навчального року передбачено кошти в сумі 13 668,70 тис. грн. На всі види робіт вже укладено договори з підрядними організаціями та затверджено графіки виконання робіт. З 56 об’єктів капітального та поточного ремонтів в роботі вже 18, на 8 об’єктах роботи завершено у повному обсязі. Перше вересня вже не за горами, тож нам треба докласти максимум зусиль, щоб забезпечити нашим дітям належні умови для здобуття якісної освіти у вже відремонтованих приміщеннях», - зазначив Олександр Кулик.

Крім того, за словами голови держадміністрації, майже у всіх навчальних закладах освіти району проводиться підготовка до нового навчального року (ремонтні роботи, заміна вікон, відновлення вхідних груп, спортивних майданчиків, закупівля меблів та обладнання) за рахунок батьківських, благодійних, спонсорських та депутатських коштів.

Коротко відзвітувала про виділені на ремонт навчальних закладів кошти та пооб’єктне їх використання заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації з гуманітарних питань та соціальних питань Наталя Пазенко.

У 2014 році 4500,0 тис. грн. виділено з міського бюджету на ремонтні роботи по відновленню ДНЗ №284, 1343,5 тис. грн. на ремонт харчоблоків ДНЗ №145, СШ №40, НВК «Сузір’я», 100,0 тис. грн. на ремонт місць загального користування ЗНЗ №206, 1000,0 тис. грн. на ремонт спортивних залів ЗНЗ №35, ЗНЗ №197 та СПІ №15; 416,9 тис. грн. на загально-будівельні роботи ЗНЗ №235, НВК «Обрій», РУО, ЦТДЮ; 500,0 тис. грн. на ремонт групових приміщень НВК «Дзвіночок» та НВК «Свічадо»; 816,6 тис. грн. на ремонт дахів в 12 закладах освіти; 1276,6 тис. грн. на ремонт фасадів п’яти закладів освіти за програмою енергозбереження; 300,0 тис. грн. на ремонт огорожі та тіньових навісів в ЗНЗ №215 та НВК «Дзвіночок»; 1050,0 тис. грн. на ремонт внутрішніх та зовнішніх мереж в 14 закладах освіти району.

Зупинилася Наталя Пазенко і на низці невирішених питань, які конче потребують додаткових асигнувань з міського бюджету у сумі 1132,7 тис.грн., а саме: своєчасне вивезення твердого побутового сміття з метою уникнення порушень санітарно-гігієнічних норм перебування дітей в закладах освіти; технічне обслуговування електромереж, щитових, теплових лічильників, санітарно-технічних мереж, ліфтів та технологічного обладнання.

В процесі обговорення заступник голови та директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян знайшли оптимальний шлях освоєння виділених з міського бюджету коштів на ремонт ДНЗ «Обрій» та ЗНЗ №140.

При цьому Олена Фіданян наголосила, що держава вперше вступає в новий навчальний рік в умовах війни і всім освітянам столиці необхідно бути готовими до роботи в такий непростий час.

Прозоро використовувати кошти з міського бюджету та кошти зібрані батьківськими комітетами на розвиток навчальних закладів району закликала присутніх радник київського міського голови Ганна Старостенко.

Вона наголосила на публічному звітуванні про використання коштів з батьківських фондів на сайтах шкіл, щоб батьки мали змогу відслідковувати, як і на що витрачаються державні та їхні особисті гроші.

Подякував освітянам району за належну підготовку навчальних закладів і голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. Він зазначив, що міська профспілка освітян і надалі буде відстоювати номінальні соціальні гарантії для освітян міста, а також закликав профспілку Святошина і надалі тримати високу планку найактивнішого району в плані відстоювання соціальних гарантій та соціального захисту освітян.

А наприкінці зустрічі керівництво району та представники КМДА тепло дякували найактивнішим головам батьківських комітетів загальноосвітніх навчальних закладів Святошинського району за те, що незважаючи на економічні реалії, вони докладають максимум зусиль для ремонтування та підтримки освітніх закладів, де навчаються їхні діти.

20 найактивніших голів батьківських комітетів загальноосвітніх навчальних закладів Святошинського району отримали з рук голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації листи-подяки за активну громадську позицію, особистий внесок та активну участь у створенні сучасних комфортних умов для навчання і виховання підростаючого покоління, підготовку закладів освіти до 2014-2015 навчального року.

З надією на подальшу плідну співпрацю, очільник району побажав батькам здоров’я, благополуччя, злагоди, натхнення та успіхів в усіх починаннях.

 

Довідково: За результатами перевірки готовності навчальних закладів до нового навчального року, мережа ЗНЗ району приведена у відповідність і повністю задовольняє потреби мешканців району в освітніх послугах, є педагогічно та економічно доцільною і закриття загальноосвітніх навчальних закладів не планується.

У 2014-2015 році в 1080 класах комунальної форми власності будуть навчатися 27967 учнів. Проведено набір до 1 класу 3405 дітей, до 10- класів – 1422 учня.

В 2014-2015 році за рахунок міського бюджету в Святошині планують відкриття 5 додаткових груп в ДНЗ №68, №284, №469, НВК «Свічадо», а також груп короткотривалого перебування дітей в ДНЗ №139 та №203.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю http://svyat.kievcity.gov.ua/news/8349.html



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.