Головна  →  Новини районів  →  26 вересня 2017

Реалізація плану інклюзивного розвитку ДНЗ № 747 Святошинського району

Реалізація плану інклюзивного розвитку ДНЗ № 747 Святошинського району

Взаємодія всіх учасників навчально-виховного процесу дошкільного навчального закладу з інклюзивними групами є надзвичайно важливою для успішної реалізації інклюзивної освітньої моделі. Співпрацю педагогів, батьків, громади можна успішно реалізувати за планом інклюзивного розвитку закладу освіти.

Досвід реалізації плану інклюзивного розвитку ДНЗ доводить, що спільні заходи для дітей з різними можливостями, потребами і уподобаннями є дієвим педагогічним інструментом для формування навичок міжособистісного спілкування, дружніх стосунків, визнання унікальності кожної людини вже з дитячого віку.

22 вересня, реалізуючи план інклюзивного розвитку ДНЗ № 747 Святошинського району, педагоги організували спільне свято для дітей різних вікових груп та інклюзивних груп до Міжнародного дня миру. Також в інклюзивній групі короткотривалого перебування відбулось інтегроване заняття «Ми за мир», під час якого малюки виконали пісню про мир та зробили аплікацію зображення голуба - символу миру.

Переконані, що закладені в дошкільному віці основи поваги і визнання цінності особливостей усіх вихованців дошкільного закладу, стануть фундаментом у формуванні людської гідності і прагненні миру кожного маленького громадянина.

Перейти до спискуВерсiя для друку