Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2017

У рамках проведення фестивалю управлінської майстерності "KyivEdFest". Київська МАН презентувала освітню платформу InTeLaEducation для вчителів Києва

У рамках проведення фестивалю управлінської майстерності  "KyivEdFest". Київська МАН презентувала освітню платформу InTeLaEducation для вчителів Києва

 Під час шкільних осінніх канікул Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА проводить вже традиційний тижневий освітній фестиваль управлінської майстерності «KyivEdFest».

Київська Мала академія наук спільно з компанією Intela та за підтримки Торгово-промислової палати України провела презентацію освітньої платформи InTeLa Education для вчителів Києва. Проектом передбачено охоплення вишів та шкіл столиці. Адже саме сьогоднішні школярі та студенти у недалекому майбутньому мають шанс принести Україні лідерство у царині високих технологій.

Освітня платформа, що  започаткована компанією Integrated Technology Laboratory (Intela, США) з використанням технологій компаній IBM,  Tableau, націлена на розвиток технологій обробки великих масивів даних. Ця технологія може використовуватися як об’єкт процесу навчання зростаючого покоління принципам обробки та відображення великих даних. З іншого боку, вона може слугувати інструментом для візуалізації масивів освітньої інформації (успішність та освітня траєкторія кожного учня, завантаженість класів, матеріально-технічна забезпеченість закладів освіти тощо), які вже на рівні районів стають достатньо  великими даними.

За оцінками фахівців у 2018-му році дефіцит спеціалістів, які володіють сучасними технологіями аналізу великих даних, у світі становитиме 1 000 000 – на сьогодні це чи не найбільш затребувані фахівці. І зазначена ініціатива сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських фахівців з цього напрямку та впровадженню отриманих результатів в реальний сектор економіки нашої держави.

Учасниками презентації було запропоновано реалізувати пілотний проект на базі конкретної школи.  В рамках такого проекту буде напрацьовано  методологію викладання навчального курсу з обробки та візуалізації великих даних.

Було анонсовано, що усі зацікавлені освітяни Києва зможуть  отримати безкоштовні ліцензії програмного забезпечення компаній IBM та Tableau для навчальних цілей.

Під час заходу також було презентовано унікальну для України систему цифрового диплому, реалізованого за технологією блокчейн, що підтримується компанією IBM. Ця технологія фактично є різновидом систем обробки великих масивів даних (Big Data), а головною перевагою цифрового диплому на базі блокчейну є унеможливлення підробки документу та фальсифікації даних. Відтак, можливо вже незабаром технологія захищених  цифрових освітніх документів увійде і до  вітчизняної освітньої галузі.

Перейти до спискуВерсiя для друку