Головна  →  Новини районів  →  20 листопада 2017

Учні спеціалізованої школи № 194 «Перспектива» на конкурсах з інформатики та інформаційних технологій

Учні спеціалізованої школи № 194 «Перспектива» на конкурсах з інформатики та інформаційних технологій

Відповідно до листа Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України від 22.05.2017 № 2.2-1179 «Про підсумки Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер» у 2016–2017 н.р. та організацію конкурсу «Бобер» у 2017–2018 н.р.» з метою популяризації і поглиблення знань з інформатики серед учнів 2 – 11 класів відбувся Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності “Бобер – 2017”.

Хочеться відзначити велику активність учнів спеціалізованої школи № 194 «Перспектива», оскільки цього року виявили бажання спробувати свої сили у комп’ютерній вправності 184 учні 2-10-х класів. Порівняно з попереднім навчальним роком кількість учасників конкурсу збільшилась на 38% . Організувати та провести конкурс при великій кількості учнів – завдання для вчителів відповідальне і непросте. Проте, завдяки злагодженій роботі, взаємоповазі та підтримці одне одного, вчителі інформатики впорались із завданням.

Діти з нетерпінням чекали на участь у конкурсі. Вони люблять його насамперед за цікаві логічні інтерактивні завдання  та можливість виявити свої інтелектуальні здібності.

Завдання були непростими, але, маємо надію, що наші учні з ними впоралися. Після конкурсу школярі, спілкуючись між собою, обговорювали завдання та свої відповіді.

У рамках «Meet and Code» Академією інноваційного розвитку освіти в партнерстві з Ресурсним центром “Гурт” за фінансування SAP було організовано та проведено  веб-квест  «У світі кодування». Метою заходу було ознайомити учнів з історією виникнення кодування, мовами програмування, дізнатися, що таке чорне та біле хакерство, ознайомитися з особливостями професій ІТ-сфери.

У веб-квесті взяли участь 520 учнів 8-10-х  класів з усіх областей України.  Серед них і учні спеціалізованої школи № 194 «Перспектива». Веб-квест стимулював дітей до поглиблення знань в області інформаційних технологій. Заходи подібного змісту є досить актуальними для сучасної молоді! Було досить цікаво та пізнавально​.

Усі учасники отримали електронні сертифікати учасника заходу Meet and Code в рамках Європейського тижня кодування. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку