КМДА Київська міська державна адміністрація


15 травня 2018

Олена Фіданян: Цього року школи Києва очікують на 34 тисячі першокласників

Олена Фіданян: Цього року школи Києва очікують на 34 тисячі першокласників

За останні 5 років кількість першокласників зросла на 26%, навіть у порівнянні з минулим роком кількість першокласників 2018-2019 навчального року може зрости на 1,8 тисячі. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян на колегії Київської міської державної адміністрації.

З 23 квітня у Києві вже розпочато прийом документів до перших класів. Цього року на першачків чекають у 386 комунальних школах.

Ще минулого року в кожній другій з них проводились вступні іспити для шестирічних дітей, цього року ситуація докорінно змінена - зазначила Олена Фіданян. Відповідно до нового освітнього Закону та порядку зарахування дітей до закладів освіти батькам, що віддати до школи, що закріплена за місцем проживання, потрібно принести заяву, копію свідоцтва про народження та медичну довідку дитини.  

Вона додала, що цього року киянам більше не потрібно додатково отримувати довідку про реєстрацію.

Для зручності містян освітяни вперше використовують дані Реєстру територіальної громади міста Києва. Кожне районне управління освіти отримало доступ до Реєстру, кожний заклад загальної середньої освіти – інформацію про майбутніх першокласників, які зареєстровані на території обслуговування школи. Усі данні про реєстрацію можливо перевірити на місці - зазначила директор Департаменту.

Якщо ж батьки бажають віддати дитину не за місцем проживання, то вони можуть скористатись правом вибору на подати заявку до будь-якої школи на вільні місця.

 Довідково:

За інформацією Реєстру територіальної громади у Києві зареєстровано 25,6 тис. дітей, яким у період з 01.09.2017 по 01.09.2018 виповнилося чи виповниться 6 років, які є потенційні першокласники.

Найменша кількість зареєстрованих дітей у Печерському районі, що становить 63,4% від кількості прогнозованих місць.

Перевищує прогнозовану кількість місць в 1-х класах кількість зареєстрованих дітей у Дарницькому районі.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.