Головна  →  Новини  →  2 липня 2018

Столиця працюватиме винятково з ефективними керівниками освітніх закладів – Ганна Старостенко

Столиця працюватиме винятково з ефективними керівниками освітніх закладів – Ганна Старостенко

Сьогодні за результатами переатестації відбулося переукладання трудових договорів із керівниками освітніх закладів, у яких такий строковий договір закінчився. Таке нововведення, запроваджене у Києві, дозволило всебічно оцінити результати роботи директорів, а отже – продовжити контракти з найбільш ефективними педагогічними управлінцями. Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

«Цьогоріч ми вперше перевіряємо знання і компетентність керівників закладів освіти, з якими переукладаються трудові контракти. Адже для нас надзвичайно важливо, щоб керівниками закладів освіти були ефективні менеджери, які знають законодавство, вміють планувати кошти і, звісно, правильно комунікувати з дітьми та батьками. Тож цьогоріч було вирішено провести комплексне дослідження їх роботи. За результатами трьох складових: ставлення батьків, персонального тестування на знання законодавства та презентації майбутнього закладу були прийняті рішення щодо подовження чи не подовження контракту, а у разі подовження – на який термін. При цьому наше завдання – стимулювати таким чином постійний розвиток та самовдосконалення педагогічних менеджерів столиці», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що саме сьогодні 185 кандидатів дізналися свої результати, із яких сімом керівникам було відмовлено у продовженні контракту згідно з низьким балом переатестації.

«Загалом ми дуже втішені результатами нашого дослідження. Більшість наших керівників закладів освіти добре знають законодавство, і батьки також досить непогано оцінили їхні результати: задоволені роботою більше 70% опитаних батьків. Термін переукладання договорів здебільшого від 4 до 6 років, хоча є випадки, коли цей термін всього 1-3 роки», – зауважила Ганна Старостенко.

Зазначимо, що розробку та проведення переатестації здійснює КНП «ОСВІТНЯ АГЕНЦІЯ МІСТА КИЄВА». Це – сучасна дослідницька установа, яка здійснює моніторинг в освітній галузі м. Києва, майданчик для спілкування однодумців, незалежна спілка освітніх експертів.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку