Головна  →  Новини  →  23 серпня 2018

Кличко: Національний прапор став справжньою гордістю для українських громадян

Кличко: Національний прапор став справжньою гордістю для українських громадян

За кілька останніх років національний прапор став справжньою гордістю для українських громадян. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час церемонії підняття Державного Прапору України на щоглі біля приміщення КМДА.

«За кілька останніх років національний прапор став справжньою гордістю для українських громадян – за свою країну, її людей, її волю до перемоги», – зазначив Віталій Кличко.

Він додав, шо нині український прапор є символом і оберегом нашої держави. «Із ним ідуть у бій наші захисники, відстоюючи незалежність і свободу України. Його – на знак перемоги – підіймають наші спортсмени, талановита молодь на міжнародних змаганнях. Його вивішують українці на своїх домівках», – наголосив міський голова.

Також Віталій Кличко висловив упевненість, що до наступного Дня Прапора у столиці буде встановлено головний прапор України.

«Хоч і є у нас деякі труднощі і перепони, до наступного Дня Прапора ми встановимо у столиці найбільший – головний Прапор України. Вважаю це важливим. І для патріотичного виховання, і для почуттів кожного українця. Ми повинні возвеличувати і прославляти наш Державний Прапор! Бо, знову ж згадаю свою історію: де б я не виходив на бій, коли відстоював честь України у спорті, зі мною завжди був жовто-блакитний стяг. Так само, як і з моїм братом Володимиром.ьВін надавав нам сил і допомагав перемагати», – підкреслив він.

Також Віталій Кличко подякував учасникам та ветеранам АТО за їхню мужність і їхній подвиг та закликав вклонитися родинам Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО.

Пам’ять Героїв, які полягли за свободу, територіальну цілісність та незалежність України, її волю йти обраним європейським шляхом, вшанували хвилиною мовчання. 

Також, за традицією, Віталій Кличко вручив паспорти юним киянам – переможцям шкільних олімпіад, творчих фестивалів, спортивних змагань, активістам учнівського самоврядування. Разом із міським головою паспорти молодим киянам вручили учасник оборони Савур-Могили, полковник Збройних сил України Петро Потєхін та матір Героя України, учасника оборони Донецького аеропорту Ігоря Брановицького Ніна Брановицька.

Також учасники церемонії розгорнули на Хрещатику великий Державний Прапор України та пройшли з ним ходою до Майдану Незалежності.

http://kiev.klichko.org/news/?id=3159

Перейти до спискуВерсiя для друку