Головна  →  Новини  →  4 вересня 2018

Спільне засідання робочої групи та членів Колегії Департаменту освіти і науки з обговорення проекту Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки»

Спільне засідання робочої групи та членів Колегії Департаменту освіти і науки з обговорення проекту Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки»

4 вересня 2018 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулось спільне засідання робочої групи та членів Колегії Департаменту освіти і науки з обговорення проекту Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки».

Проект документу передбачає розвиток освіти Києва у сфері дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої, інклюзивної та спеціальної освіти.

Серед інновацій проекту програми у порівнянні з міською цільовою програмою «Освіта Києва. 2016-2018рр.»:

-      створення інклюзивно-ресурсних центрів;

-      включення підпрограм «Мистецька освіта», «Фахова передвища, вища освіта і наука», «Регіональне замовлення»;

-      створення умов для підготовки вчителя Нової української школи;

-      забезпечення академічної, організаційної, фінансової, кадрової автономії закладів освіти;

-      запровадження норм академічної доброчесності та інше.

За результатами обговорення проекту Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки» прийнято рішення доопрацювати пропозиції та зауваження учасників спільного засідання та винести на громадське обговорення проект Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки».

Нагадуємо,  що Департаментом освіти і науки протягом січня – червня 2018 року розроблено проект Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки». Передбачено такі підпрограми: "Дошкільна освіта"; "Повна загальна середня освіта"; "Інклюзивна та спеціальна освіта"; "Позашкільна освіта"; «Мистецька освіта»; "Професійна (професійно-технічна) освіта"; "Фахова передвища, вища освіта і наука", «Підготовка фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовка кадрів за регіональним замовленням»; "Гранти міського голови"; "Єдиний інформаційно-освітній простір закладів освіти", "Професійний розвиток педагогічних працівників міста Києва".

Проект Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки» надіслано для погодження до Постійної комісії КМР з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту фінансів, Департаменту культури, Департаменту охорони здоров’я, Департаменту будівництва та житлового забезпечення та опрацьовано зауваження й пропозиції від зазначених відомств.

Перейти до спискуВерсiя для друку