Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2018

Віталій Кличко: «Київрада має внести зміни до бюджету міста, аби вчителі столичних шкіл отримали усі заплановані надбавки до зарплати»

Віталій Кличко: «Київрада має внести зміни до бюджету міста, аби вчителі столичних шкіл отримали усі заплановані надбавки до зарплати»

Київрада має внести зміни до бюджету міста, аби вчителі столичних шкіл отримали заплановані надбавки до заробітної плати у повному обсязі. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час години запитань до мера на сесії Київради.

За його словами, проблема з виплатами виникла через розподілення державної субвенції Міністерством фінансів за новою формулою. У результаті цього Київ недоотримав понад 865 млн грн на заробітну плату вчителям.

«Ми зверталися неодноразово до уряду із проханням збільшити обсяги освітньої субвенції столиці на 2018 рік. На жаль, Києву коштів не додали, – підкреслив Віталій Кличко. – Сьогодні Департамент фінансів КМДА спільно з районними державними адміністраціями завершують розрахунки щодо суми необхідних коштів для виплати надбавок вчителям у повному обсязі. Щоб вирішити це питання ми готові здійснити перерозподіл видатків між бюджетними програмами та галузями. Для цього Київрада має внести зміни до бюджету столиці, які наразі готуються».

Також Віталій Кличко зазначив, що в Києві вирішене питання щодо виплати грошової винагороди освітянам із нагоди Дня працівника освіти. Столичні вчителі отримають її в першій половині жовтня.

Джерело: https://bit.ly/2QzUdQv

Перейти до спискуВерсiя для друку