Головна  →  Новини  →  17 березня 2014

Перша збірка дитячої творчості Печерського району «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

Перша збірка дитячої творчості Печерського району «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

14 березня 2014 року у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» презентували першу збірку дитячої творчості Печерського району «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Присвячена вона 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Разом з поважними гостями на урочистості завітав голова Печерської райдержадміністрації Олександр Мазурчак. Фото звіт.

Він зауважив, що Тарас Шевченко – великий українець, пророк нації, якого знають далеко за межами нашої країни, а 200-річчя з його дня народження відзначають майже у всьому світі. Слово Кобзареве і сьогодні надзвичайно сучасне, воно об’єднує народи, дарує мудрість, добро і любов.

«Мені приємно привітати талановитих учнів навчальних закладів Печерського району, учителів і батьків із виходом у світ першої збірки дитячих творів. У ній зібрані вірші, малюнки, проза – це думки і почуття юних печерян, на які їх підштовхнула творчість Тарас Шевченка. Поет і художник відкрив їм світ краси і мудрості, любові й милосердя, визначив їхні духовні орієнтири. Можливо, це їхній перший літературний доробок, проте я впевнений, що це тільки початок», – сказав Олександр Мазурчак та побажав творцям вдячних читачів та завжди залишатися гідними Кобзаря.

Він подякував усім, хто працював над створенням збірки, а за допомогу у її видані – Національному транспортному університету та особисто ректорові Миколі Дмитриченко.

Учні навчальних закладів Печерського району декламували вірші Тараса Шевченка та зачитали уривки із власних творів, що увійшли до збірки «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

На урочистому зібранні був присутній український письменник, професор, академік АН ВО України, завідувач кафедрою журналістики Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Віктор Жадько. Він подарував голові Печерського району Олександру Мазурчаку перший примірник своєї книги «Печерськ Тараса Шевченка».

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку