Головна  →  Новини  →  13 березня 2019

У Києві розпочнеться освітній фестиваль управлінської майстерності «Kyiv EdFest»

У Києві розпочнеться освітній фестиваль управлінської майстерності «Kyiv EdFest»

З 25 по 28 березня  школярі столиці відпочинуть на весняних канікулах. Тим часом освітяни мають трохи вільного часу дізнатись щось нове, цікаве та неординарне. 

Вчитель 21 століття повинен бути завжди «у темі», постійно підтримувати на рівні потрібний обсяг інформації, щоб бути на «гребні хвилі» разом з сучасною молоддю. Саме для того, щоб мати змогу знайти спільну мову, зацікавити, навчити, допомогти, а й іноді уберегти. 

СКАЧАТИ ПРОГРАМУ

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ 

25 березня 2019 року

10.00 – 16.00

Практикум «Профіль вчителя нової української школи».
Наталя Дзюба, бізнес-тренер (ECF), фасилітатор, засновник компанії «HR-бізнес партнер».
Під час практикуму будуть відпрацьовані моделі компетенцій вчителя та напрямки розвитку: в коучінгу, а також інтерактивні моделі ігрових форм подачі матеріалу - gamestorming в освіті.

 

10.00 – 16.00

Практикум «Ефективна комунікація, комунікативна компетентність та ораторська майстерність сучасного вчителя у роботі з підлітковою аудиторією».
Інеса Пустовалова, практичний психолог, тренер вищої категорії автор курсу з ораторської майстерності; «Blabltalk», керівник «Школи лідерства і фасилітаційних практик Київської МАН».
Практикум направлений на чітке уявлення про основні параметри, від яких залежить успіх публічного виступу: енергетика, жести, контакт очима, голос, інтонації емоції, техніка мовлення, тощо… Вправи дають можливість запустити механізм постійного самонавчання, який дозволяє розвиватися після закінчення навчання у повсякденному житті.

 

10.00 – 16.00

Практикум «Планування проекту як зробити круте  нагадування, яке буде постійно підштовхувати Вас до досягнення мети».
Віталій Бєлов, бізнес тренер, засновник Української школи тімбілдінгу.
Основний акцент робиться на робочих та бізнес-питаннях.
Ми розглянемо технологію планування під назвою «схема акта діяльності». Учасники мають відповісти на 7 питань, які описують повний цикл планування. Вважається, що якщо всі питання знайшли свою відповідь, то перед людиною немає перепон (перешкод) на шляху до мети.

 

10.00 – 16.00

Майстер-клас «Скрайбінг або графічна візуалізація. Сучасний метод оформлення яскравих презентацій».
Юлія Кнюпа, тренерка Інша Освіта / Insha Osvita, скрайберка, засновниця Ателье візуальних конспектів Юлії Кнюпи.
Практикум присвячений розвитку навичок візуальної комунікації – використання в навчальному процесі сучасних методів  творчої візуалізації навчального матеріалу, візуалізації розкладу, планування, візуалізації конспектів,   щоденників, оформлення  презентацій тощо. Будемо вчитись сучасним тенденціям гарно оформлювати свої записи, буклети-журнали, щоденники та структурувати презентації-замальовки.

 

10.00 – 16.00

Майстер-клас «Майстерність фасилітації – шлях до опанування філософії та культури, навичок та інструментів фасилітації».
Анна Валенса, методолог, фасилітатор, член Міжнародної Асоціації Фасилітаторів (IAF), сертифікований коуч, кандидат філософських наук.
Знайомство з фасилітаційним підходом як філософією, культурою та практикою якісної групової роботи (занурення в підхід, а не лише окремі інструменти).

 

10.00 – 16.00

Майстер-клас «Педагогіка гетерогенності та інклюзія в освіті».
Галина Нестеренко, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри інновацій та інформаційної діяльності в освіті факультету менеджменту освіти та науки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.
Сучасний вчитель, заходячи в учнівську аудиторію, опиняється серед багатоманітності потреб та особливостей своїх учнів. В одному класі можуть навчатись і обдаровані, і діти з інвалідністю, і мігранти/переселенці,  діти з неблагополучних родин тощо. Чи є реальною на практиці справжня інклюзія – тобто забезпечення права на освіту всіх дітей з найрізноманітнішими та особливими потребами? Що робити вчителю, щоб впоратись із завданням викладання в умовах гетерогенності?

 

10.00 – 11.00

Майстер-клас «Освіта – релігія майбутнього.
Олена Кухаревська, директор ТОВ «Ліко-школа» поділиться своїми думками про надихаючу поїздку у складі делегації освітян України команди EdCamp Ukraine на Малий Тибет та розповість про незабутню зустріч з Далай-ламою.

 

11.00 – 12.30

Майстер-клас «Ти start up!».
Іван Омелян, тренер з комунікацій, керівник регіонального напрямку у  ГО «Реанімаційний пакет реформ».
Майстер-клас про те, як провести аналіз свого життя, визначити свої цілі та розробити план їх досягнення.

 

26 березня 2019 року

11.00 – 13.00

Майстер-клас «Техніка управління чужою агресією або психологічне айкідо».
Вадим Рахліс, професійний переговірник, сертифікований медіатор Євросоюзу.
Під час майстер-класу учасники познайомляться з:
- правилами спілкування з агресивними людьми;
- видами психологічної амортизації в спілкуванні;
- принципами психологічної амортизації;
- амортизацією інтелектуальної атаки в діалозі;
- амортизацією силових і невербальних атак в діалозі.
Як контактувати з агресивними людьми в реальних життєвих ситуаціях.

 

12.00 – 13.00

Практикум «Вчимося робити соціологічне дослідження та його аналіз за темою дослідження».
Олександр Михайлич, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології та політології ФЛСК.
Знайомство з програмами соціологічного дослідження, розробка соціологічної анкети за темою дослідження.

 

15.00 – 17.00

Презентація «Виховуємо академічну доброчесність у школі: взаємодія батьків, вчителів та учнів».
Марта Томахів, спеціалістка Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP, Яна Чапайло, спеціалістка Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP.
Академічна доброчесність є невід’ємною складовою забезпечення якості освіти, а дотримання принципів академічної доброчесності під час навчання та викладання в школі впливає не лише на якість шкільної освіти, а й на формування засадничих цінностей випускників та їх уявлення про світ, соціум, успіх, працю тощо. Окрім того, шкільні випускники – це потенційні студенти закладів вищої освіти. Отже від того, яка академічна культура виховується в школі, залежить тип академічної культури майбутніх студентів. А рівень і якість знань, які вони отримують впливає на те, якими спеціалістами вони стануть в майбутньому.

 

27 березня 2019 року

10.00 – 11.30

Тренінг «Способи нематеріальної мотивації співробітників».
Наталія Харченко, к.пед. наук, зав. лабораторії позашкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України, ст. наук співробітник.
Проаналізуємо універсальні методи та способи нематеріальної мотивації, визначимо найбільш ефективні.

 

11.00 – 12.30

Майстер-клас «Життя - це гра. Як грати ролі і не заграватись».
Олена Іванова, професійний коуч Міжнародного Єріксоновського Університету Коучінгу, бізнес-тренер.
У кожного з нас чимало ролей по життю: жінка/чоловік, дочка/син, вчитель, дружина, друг, керівник, покупець та багато інших. Всі ці ролі-різні, потребують різної поведінки і навичок. Як в них не заплутатись та жити повним якісним життям? Під час нашої зустрічі, Ви: усвідомите свої ролі, дізнаєтесь, як уникнути «залипання» на одній та швидко перемикатись.

 

11.00 – 13.00

Майстер-клас «Покликання, таланти. Мотивація – як основа реалізації у житті».
Ольга Рокіцька, Олексій Мітрофанов – експерти та партнери Сервісу «ЕВОЛЮЦІЯ».
Під час майстер-класу учасники познайомляться з Сервісом «ЕВОЛЮЦІЯ», за допомогою якого зі 100% точністю розкривається потенціал людини в різних сферах життя – будь то Справа життя, Призначення і роль в бізнесі, Відносини, Глибинні цінності, Активація тіла тощо… І як за допомогою цих знань прожити гармонійне, наповнене та щасливе життя.

 

11.30 – 13.00

Майстер-клас «Просування бренду освітнього закладу засобами інтерактивних медіа».
Тетяна Даценко, к.п.н., завідувач НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка.
Акцентовано увагу на необхідності формування іміджу закладу освіту засобами рекламування та PR, при цьому обґрунтовано, що одним із головних інструментів сучасної промоції є так звані нові медіа, які набувають все більшої популярності завдяки розвитку інформаційного суспільства.

 

12.00 – 13.00

Інтерактивна лекція «Захист дітей в інтернеті від сексуальних ризиків».
Анастасія Дьякова, національний експерт із захисту дітей від насильства, відділ забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини. Провідний радник, Фонд народонаселення ООН.
Інтернет змінив світ навчання, бізнесу, стосунків та навіть дитинство стало іншим. Із наймолодшого віку діти отримують у подарунок смартфон, та чи знають батьки, вчителі та діти, які існують ризики в інтернеті та як не стати їх жертвою?

 

12.00 – 13.00

Інтерактивна лекція «Як мотивувати всіх і вся».
Ірина Сіткарьова, дитячий та сімейний психолог, аналітично орієнтований психотерапевт, нейропсихолог.
Одним з найважливіших питань в управлінні свого часу стала мотивація співробітників та  методи психологічного впливу на них. Здавалося б, ідея проста — необхідно зрозуміти, що потрібно людині і дати їй це.

 

12.00 – 13.00

Інтерактивна лекція «Єдність фізичного та ментального. Школа без стресів».
Інна Засоба, нейропсихолог,  кінезіолог, керуючий партнер компанії kaza.com.ua, директор освітнього клубу компанії "KaZa", тренер програми "Успіх у навчанні".
Перевантажені заняттями діти часто схильні до стресу, страх перед тим, що щось не вдасться вивчити або освоїти, породжує стрес, який викликає збудження або виснаження сил. На щастя, якщо навчити дітей декільком навичкам, які ми будемо освоювати на лекції, то можна успішно знизити рівень впливу стресу.

 

13.15 – 14.15

Майстер-клас «Як встигнути більше: 5 принципів ефективного управлінця».
Віктор Круглов, Генеральний директор видавництва "Ранок". Голова опікунської ради Харківського осередку Української Академії Лідерства та член правління УАВК (ГС "Українська Асоціація видавців та книгорозповсюджувачів").
Темп життя сучасних людей складно назвати розміреним — це постійний дефіцит часу і аврали, регулярне перебування у стані, коли незрозуміло, за виконання якої роботи хапатися саме зараз. Як встигнути більше? Легко! 5 принципів ефективного управлінця від Віктора Круглова допоможуть Вам встигати більше.

 

28 березня 2019 року

11.00 – 12.30

Майстер-клас «Не нудно про читання, або як змотивувати дітей уважно слухати».
Марічка Берізко, сімейний педагог, виховниця уладу пластового новацтва у Київському осередку національної скаутської організації «Пласт».
Як за допомогою читання спонукати дітей критично мислити, влучно висловлювати власну думку, аналізувати та розширювати свій світогляд.
На майстер-класі Ви дізнаєтесь практичні поради про те, як швидко зосередити увагу дітей, як правильно ставити проблемні питання, як керувати тембром голосу та інтонацією. Дізнаєтесь про корисні вправи на дихання.

 

12.00 – 13.30

Тренінг «Правила та методи самоорганізації».
Тетяна Поспєлова, професор кафедри управління факультету інформаційних технологій та управління Київського університету імені Бориса Грінченка.
Самоорганізація - вміння організувати себе: на роботу, на виконання домовленостей з собою та іншими, на досягнення своїх цілей. Визначимо та охарактеризуємо кілька ефективних правил та методів самоорганізації.

 

13.00 – 17.00

Тренінг-гра з фінансової грамотності «CashFlow».
Володимир Москаленко, головний спеціаліст відділу науки, прогнозування та аналізу цільових програм Департаменту освіти і науки.
«CashFlow» – це тренінг з фінансової грамотності в ігровій формі. Творцем гри є відомий американський бізнесмен та інвеестор Роберт Кійосакі, автор книги "Багатий тато, бідний тато". "Cash Flow" є відображенням реального життя, адже 4 години гри - це 40 років життя. Ви зможете проаналізувати свої дії і знайти причинно-наслідкові зв'язки; зрозуміти, чому в житті відбуваються непередбачені ситуації і які "дрібниці" стають перешкодою на шляху до досягнення цілей; відпрацювати навички фінансової грамотності; "прокачати" свої навички комунікації та взаємодії з іншими. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку