Головна  →  Новини  →  15 квітня 2019

Українська команда перемогла у командному заліку на VIII Європейській олімпіаді з математики для дівчат, загалом маємо три золоті та чотири бронзові медалі

Українська команда перемогла у командному заліку на VIII Європейській олімпіаді з математики для дівчат, загалом маємо три золоті та чотири бронзові медалі

Українська команда, до якої увійшли Олеся Білик, Катерина Горох, Карина Нечипорук та Влада Петрусенко, посіла першу сходинку на VIII Європейській олімпіаді з математики для дівчат із загальним результатом команди 115 балів. Про це стало відомо сьогодні, 12 квітня 2019 року, під час нагородження переможців олімпіади.

Змагання  - написання робіт - тривало 2 дні, з 9 до 10 квітня. Щодня  учасниці вирішували по три задачі. За кожну із них вони могли отримати від 0 до 7 балів. Оцінювалася не лише правильність, а й оригінальність рішень.

Зокрема, дівчата отримали такі нагороди:

Другу та третю сходинки в командному заліку посіли команди з Польщі та Болгарії із загальним результатом команд 110 та 105 балів відповідно.

В особистій першості перемогла учасниця з Сербії Єлена Іванчич, яка усі завдання розв’язала з найвищим результатом та загалом отримала 42 бали.

  • Катерина Горох (учениця 11-го класу КПНЛ № 145) – золота медаль (31 бал);
  • Карина Нечипорук (учениця 11-го класу ліцею №208) - золота медаль (35 балів);
  • Влада Петрусенко (учениця 11-го класу Новопечерської школи) - золота медаль (33 бали);
  • Олеся Білик (учениця 11-го класу КПНЛ № 145) - бронзова медаль (16 балів).

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у своєму виступі привітала переможців, але також підтримала дівчат, які не змогли отримати найвищий результат.

«До того, як відзначати наполегливість, талант та тяжку роботу переможниць, я хотіла б звернутися до усіх присутніх дівчат з нагадуванням – кожна із вас вже перемогла. Ви належите до елітного клубу дівчат-математиків, ви вже несете в собі більше можливостей та переваг  ніж інші, ваш досвід -  багатший, а знання - ширші. Дозвольте дати вам пораду, яку колись Альберт Айнштайн дав своєму сину: «Життя — як катання на велосипеді. Аби зберігати рівновагу, мусиш рухатися». Тому незалежно від того, чи стали ви медалісткою сьогодні, чи ні, чи виправдалися ваші зусилля зараз, у цю конкретну хвилину, чи ні – рухайтеся вперед. Життя любить наполегливих, любить натхненних, любить людей, які мають мету та прямують до неї», - звернулась до учасниць Лілія Гриневич.

Загалом найбільшу кількість балів у командному заліку отримала команда із США – 125 балів. Однак через те, що вони брали участь у змаганнях поза конкурсом, першість дісталася саме українській команді, яка за сумою балів посіла 2 сходинку.

Для заохочення учасниць команди із США Мала академія наук України нагородила їх сучасними планшетами.

У змаганнях від України брала участь ще одна команда молодших дівчат, які також вибороли три бронзові медалі та одну спеціальну відзнаку. Зокрема, йдеться про  Алісу Баклан (учениця 10-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер»), Маргариту Баклан (учениця 9-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер»), Роксолану Іванчук (учениця 8-го класу ліцею «Наукова зміна) та Ольгу Жур (учениця 10-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер»).

Автор фото та тексту - Міністерство освіти і науки України

Перейти до спискуВерсiя для друку