Головна  →  Новини  →  16 травня 2019

До Всесвітнього дня вишиванки. Святкування у школі № 72

До Всесвітнього дня вишиванки.  Святкування у школі № 72

Вишиванка рідна, ну хіба не диво?

В ній ходити модно, стильно і красиво.

Це митецький витвір, це краса і казка,

В ній душі наснага, материнська ласка.

Кольори сплелися в ній в узори й квіти,

Щоб були щасливі і сміялись діти.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

16 травня у ЗЗСО №72  відбувся День вишиванки.

Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та співробітники школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів. Учні початкової школи  читали вірші про вишиванки, українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою, малювали малюнки, які потім за допомогою волонтерів передадуть учасникам бойових дій в зоні АТО. 

І як результат, національної  та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

День вишиванки - свято, покликане до сприяння єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Проведення свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

 У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

                                                                                                          

Перейти до спискуВерсiя для друку