КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2019

Учні Вищого професійного училища № 33 готували для дітей у школі № 307 Підведення підсумків практики під час круглого столу: "Сучасне харчування, професія майбутнього - оптимальний вибір»

Учні Вищого професійного училища № 33 готували для дітей у школі № 307 Підведення підсумків практики під час круглого столу: "Сучасне харчування, професія майбутнього - оптимальний вибір»

Протягом трьох днів учні Вищого професійного училища № 33, у рамках практики, допомагали досвідченим кухарям комунального підприємства "Зеніт" харчувати дітей у школі № №307 з поглибленим вивченням природничих наук - Олена Фіданян

Про це директор Департаменту освіти і науки зазначила під час круглого столу, на якому підвели підсумки профорінтаційного заходу "Сучасне харчування, професія майбутнього - оптимальний вибір».

«Стажування учнів професійно-технічних навчальних закладів є нормою в Україні. Проте, майбутні кухарі та шефи найчастіше йдуть працювати до приватного сектору, обираючи для проходження практики кафе та ресторани. Сьогодні ми повертаємо наших учнів, які навчаються за бюджетний кошт у професійно-технічних училищах, до наших закладів освіти. Для них це є чудовою практикою і позитивним досвідом у реформуванні харчування в закладах освіти столиці», - зазначила Олена Фіданян.

Практиканти з Вищого професійного училища готували для учнів початкових класів та учнів пільгових категорій середньої і старшої школи. Учні переймали досвід кваліфікованих кухарів, проявляючи свою інноваційність та креативність у приготуванні страв. Під час круглого столу Голова постійної комісії Київради з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко; директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян, автор Книги рецептів шкільного харчування Євгеній Клопотенко, нагородили практикантів та їх наставників подяками, грамотами та корисними подарунками.

Олена Фіданян додала, що зараз відбуваються зміни системи харчування у багатьох закладах середньої освіти столиці. Разом з тим, додаткові кошти з міського бюджету для реформування не залучаються, змінюється лише форма подачі страв. У школі №307 учні училища №33 перетворили звичайну шкільну їдальню у міні-ресторан. У планах освітян продовжувати таку практику та використовувати отриманий досвід у майбутньому.

Нагадуємо, що наступного тижня за системою мультипрофільного харчування по типу «шведський стіл» харчуватимуться учні ще 2-х шкіл міста Києва, у Печерському та Деснянському районах.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.