КМДА Київська міська державна адміністрація


25 липня 2019

Вітаємо учнів шкіл Києва з перемогою на Міжнародних олімпіадах із математики та біології

Вітаємо учнів шкіл Києва з перемогою на Міжнародних олімпіадах із математики та біології

22 липня 2019 року українські школярі здобули 6 медалей на Міжнародній учнівській олімпіаді з математики і 3 медалі – на Міжнародній учнівській олімпіаді біології. Із них учні шкіл столиці отримали 1 золоту, 4 срібних та 1 бронзову медаль.

Єдину золоту медаль виборов київський школяр Федір Юдін, учень 10-го класу ліцею № 208, показавши найкращий результат на Міжнародній олімпіаді з математики серед 643 учасників зі 116 країн світу.

Вадим Коваль, учень 11-го класу Українського фізико-математичного ліцею КНУ ім. Тараса Шевченка, та Марко Хасін, учень 10-го класу Русанівського ліцею, взяли срібло з математики, а Методій Голлендер, учень 11-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер», та Богдана Гур’єва, учениця 11-го класу Технічного ліцею міста Києва з біології.

Також, Іванна Остапчук, учениця 10-го класу Київської гімназії № 287, виборола бронзу на Міжнародній олімпіаді з біології.

«Ми горді і раді, що наші діти є переможцями олімпіад міжнародного рівня. Це свідчить про вашу талановитість, неповторність і успішне майбутнє, а значить – і успішне майбутнє нашого міста, країни. Ви вже є взірцем для молодшого покоління. Тож бажаю вам визнання вашого таланту, працьовитості та потенціалу! А ми, міська влада, зробимо все можливе, щоб у вас були максимально комфортні умови для навчання», – зазначив Валентин Мондриївський.

Пишаємося досягненнями та вітаємо педколективи ліцею № 208, Українського фізико-математичного ліцею КНУ ім. Тараса Шевченка, Русанівського ліцею, Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер», Технічного ліцею та Київської гімназії № 287 із перемогою ваших учнів.

Нагадаємо, що Міжнародна олімпіада з математики проходила з 11 до 22 липня у Великобританії, а Міжнародна олімпіада з біології з 14 до 21 липня в Угорщині.

Науковими керівниками українських команд були професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Богдан Рубльов та заступниця директора Інституту біології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Наталія Скрипник.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.