КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2019

Вихованка Київської МАН Олександра Лукіна отримала срібло на міжнародному конкурсі CASTIC 2019

Вихованка Київської МАН Олександра Лукіна отримала срібло на міжнародному конкурсі CASTIC 2019
Олександра Лукіна, учениця школи № 250, член Київської Малої академії наук, у складі української делегації взяла участь CASTIC 2019 та виборола престижну срібну нагороду. Конкурс відбувся з 20 по 26 липня у м. Макао (Китай), де змагалися представники з  54 країн світу.  
 
CASTIC (China Adolescents Science and Technology Innovation Contest) - це конкурс юнацьких інноваційних наукових проектів, який проходить вже 34 роки поспіль. Захід організований на базі Дитячого та молодіжного наукового центру (CYSC), засновником якого є Китайська асоціація науки та технологій (CAST). Місія CYSC - залучати широку громадськість до науки та технологій та надихати на інновації підростаюче покоління.
 
Українська делегація вперше взяла участь у конкурсі, але це не завадило нашим учням одразу завоювати прихильність журі своїми роботами. Всі три представника МАН, які брали участь  у цьому престижному міжнародному змаганні, стали призерами. Додому наші вихованці привезли: одне срібло та дві бронзи.
 
Олександра Лукіна цього року також стала переможницею на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Її робота «Астрометрія та фотометрія транснептунових об’єктів Плутон,
Ерида, Хаумеа)» була визнана найкращою у секції астрономія та астрофізика відділення фізики і астрономії, отримавши найбільшу кількість балів.  
 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.