Головна  →  Новини  →  14 серпня 2019

Освітян навчать інтегрувати навички XXI століття у свої предмети - Британська рада та МОН підготують 75 тренерів для ІППО

Освітян навчать інтегрувати навички XXI століття у свої предмети - Британська рада та МОН підготують 75 тренерів для ІППО

Британська Рада спільно з МОН підготують 75 тренерів для інститутів підлядипломної педосвіти, які навчатимуть вчителів інтегрувати розвиток навичок ХХІ століття в межах різних предметів. Відповідні тренінги стартували у Києві  12 серпня, і триватимуть впродовж тижня, до 16 серпня.

Зокрема паралельно тривають 2 тренінги: «Ключові уміння ХХІ століття» та «Групи професійної майстерності вчителів».

«Британська Рада в Україні постійно і багатовекторно допомагає проводити реформу шкільної освіти. Звичайно, така підтримка нам допомагає. Наша співпраця – урок для всіх: якщо напрямки й цінності вашої роботи поділяють інші, ви завжди знайдете підтримку», – зазначив під час відкриття тренінгів перший заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Курс «Ключові уміння ХХІ століття» був розроблений Великобританією для їхніх закладів. В результаті вчителі навчаються створювати умови для розвитку критичного мислення, співпраці, цифрової грамотності та здатності вирішувати проблеми. В межах проєкту курс переклали та адаптували до української системи освіти. Перед початком навчання його апробували українські вчителі.

«Ми хочемо, щоб випускники школи знали не лише історію або англійську мову, а й володіли практичними навичками для подальшого успішного життя. Розв’язання проблемних ситуацій, підприємництво, командна робота – ці навички безпосередньо стосуються концепції Нової української школи», – наголосив директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс.

Паралельно відбуватиметься навчання на тренінгу «Групи професійної майстерності вчителів», в якому беруть участь вчителі англійської мови 5-9 класів зі 100 пілотних шкіл.

Мета навчання – підготувати освітян, які будуть створювати групи професійної майстерності вчителів і проводитимуть заходи для їх професійного розвитку. В основі роботи таких груп - взаємодопомога вчителів, обмін ідеями та досвідом.

Довідково:

Міністерство освіти і науки та Британська Рада в Україні реалізовують спільні проєкти відповідно до підписаного Меморандуму про співпробітництво. Ініціативи, в реалізації яких бере участь Британська Рада в Україні, спрямовані на підвищення якості освіти, розвиток лідерського потенціалу фахівців закладів вищої освіти, зростання рівня інтернаціоналізації вищої освіти, допомогу дітям з окупованих територій та АР Крим скласти предмети ЗНО.

Зокрема, з метою підготовки вчителів іноземної мови початкових класів Нової української школи Британської Радою в Україні було проведено тренінги для 17 тисяч вчителів, які почали викладати у перших класах у 2018-2019 навчальному році.

Перейти до спискуВерсiя для друку