КМДА Київська міська державна адміністрація


14 серпня 2019

Зміни притягують зміни. Роботи у школі № 263

Школа № 263 може слугувати прикладом у досягненні поставлених цілей. З першого вересня 32-річну школу буде не впізнати.

Екскурсію розпочинаємо навколо закладу, де зараз тривають активні ремонтні роботи фасадів. Цього року за кошти з державного бюджету (30 млн грн.) у школі проводять термосонацію будівель закладу.  До суми, виділеної державою, місто додало ще 3 млн грн., за які школа до кінця жовтня завершить ремонти по термомодернізації приміщень. Наразі тут повністю замінено вікна, на 35% здійснено утеплення зовнішніх стін та заміну покрівлі. Окрім цього, у 2019 році у школі планують замінити на енергозберігаючі усі двері, провести утеплення цоколю та реконструювати систему вентиляції. 

У вирі  активних «зовнішніх» ремонтів школа дбає й про внутрішні підготовчі роботи. На фінальному етапі косметичні ремонти у трьох класах Нової української школи, на які місто виділило 260 тис грн.  Меблі для них вже завезено, вони чекають на своїх юних господарів. Паралельно з цим у закладі триває ремонт місць загального користування, на який з міського бюджету школа отримала 1 млн грн.

Активна громада теж не стоїть осторонь. Завдяки перемозі проектів у Громадському бюджеті минулого року школа відремонтувала актову залу, отримавши на це 400 тис. грн. з бюджету міста.  Цьогоріч за кошти ГБ (795 тис грн.) у школі ремонтують харчоблок. Одночасно за кошти міста (195 тис грн.) там триває й ремонт електрообладнання.  Окрім цього, переможцем Громадського бюджету-2019 став проект по заміні світлового оснащення в актовій залі школи, що вже у 2020 році допомагатиме учням та вчителям робити масові заходи яскравішими.

До того  ж, школа №236 вже отримала багато товарів за програмою «Побутовий дріб’язок»; парти, м’які меблі, шафи; персональні комп’ютери; дидактичні матеріали.

Системні зміни, що відбуваються в школі № 263 – це не виконання бажань золотими рибками, чи чарівними паличками. Це тривала та наполеглива робота районного управління освіти, адміністрації закладу, батьківської та учнівської громадськості, що хочуть змінювати, шукають можливості та отримують результат.

Довідково:

Школа  № 263імені Євгена Коновальця, що знаходиться у Деснянському районі міста Києва побудована у 1987 році та перебуває у комунальній власності. На кінець 2018-2019 навчального року у 30 класах школи навчалося 904 учні. Контингент школярів – це жителі усього масиву Троєщина, а не лише мікрорайону. У школі працює 70 вчителів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.