КМДА Київська міська державна адміністрація


9 вересня 2019

Всеукраїнський олімпійський урок - 2019

Всеукраїнський олімпійський урок - 2019

7 вересня на Оболонській Набережній стартував Всеукраїнський Олімпійський урок – проект Національного олімпійського комітету, який з 2005 року проводиться за ініціативи президента НОК України Сергія Бубки у різних куточках країни.

Спортивне свято було присвячене Дню знань та Дню фізичної культури і спорту, який Україна відзначатиме 14 вересня. Тематику організатори цьогоріч присвятили олімпійським цінностям – дружбі, повазі та досконалості.

«Олімпійські цінності сьогодні, як ніколи раніше, дуже важливі для нас, для молоді. Тому давайте будемо разом поважати й цінувати те, що несе спорт і олімпійський рух у наше життя. Давайте ніколи не здаватися й рухатися вперед до досконалості», - закликав президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

На учасників свята чекали 36 майданчиків з олімпійських і неолімпійських видів спорту, на суші й на воді, де всі охочі мали змогу долучитися до захоплюючого олімпійського квесту. Любителям спорту, як на класичному уроці, було запропоновано отримати олімпійські щоденники та скласти своєрідні іспити на майданчиках. Утім, за свої успіхи замість звичних оцінок «школярі» отримували до щоденника спеціальні наліпки.

Офіційному відкриттю заходу передувала  олімпійська руханка, яку для всіх охочих провела кандидат у майстри спорту з художньої гімнастики, сертифікований фітнес-інструктор, володарка чорного поясу з карате Тетяна Гавриченко.

Також гості Уроку мали змогу особисто поспілкуватися зі своїми спортивними кумирами, взяти автографи та зробити пам’ятні світлини. На спортивне свято завітало чимало відомих українських атлетів: Ольга Саладуха, Анна Різатдінова, Наталія Добринська, Юлія Ткач, Оксана Лівач, Юлія Хавалджи, Ірина Гусяк, Ірина Чихрадзе, Алла Черкасова, Аліна Бережна (Махиня), Юрій Чебан, Олександр Абраменко, Валерій Андрійцев, Ілля Кваша, Олена Садовнича, Юлія Прокопчук, Лариса Заспа, Олена Цигиця, Олена Яценко, Олена Пахольчик, Анна Сорокіна, Наталія Ляпіна, Богдан Ядов, Яків Хаммо, Назар Чепурний, Влад Грико, Ілля Ковтун, Іван Шмуратко, наша жіноча збірна з боксу та багато інших.

Далі на спортивному святі відбувся тематичний конкурс, присвячений олімпійським цінностям. Згідно з умовами, учасниками можуть стати охочі з усіх куточків країни, зробивши відповідні світлини й розмістивши пост у соцмережах.

Відзначимо, що традиційно після старту Уроку в Києві подібні заходи пройдуть в усіх регіонах України, після чого видатні олімпійці проводитимуть Олімпійські уроки в школах в рамках проекту «Олімпійський тиждень».

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.