КМДА Київська міська державна адміністрація


18 вересня 2019

"Той, хто користується коштами громади, має гарантувати якісну послугу" - Олена Фіданян

"Той, хто користується коштами громади, має гарантувати якісну послугу" - Олена Фіданян

З міського бюджету до районів своєчасно та у повному обсязі надходять кошти на безоплатне харчування для учнів. Зокрема, у 2019 році міська влада виділила майже 300 млн грн для харчування школярів. Саме тому, у перші тижні навчального року розпочато масштабну перевірку оновленої системи харчування, заявленої районами. Головна мета міської влади - зробити харчування дітей різноманітним, якісним і корисним. Функція міста – контролювати те, що і як їдять наші діти.

18 вересня на нараді, що відбулась у Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації за участю заступника міського голови Валентина Мондриївського, директора Департаменту освіти і науки Олени Фіданян, представників районних управлінь освіти та приватного підприємства-переможця тендерів ТОВ «ПОНТЕМ.УА» були розглянуті скарги батьків та керівників шкіл на організацію харчування.

«За два тижні системних перевірок харчоблоків ми вже бачимо як зміни і покращення, так і недопрацювання підприємств, які не бажають змінюватися. Ми хочемо, щоб тарілки після сніданків і обідів були порожніми, а діти – ситими та задоволеними», - зауважила директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

На нараді йшлося про відповідальність сторін, що уклали угоди. Районні управління освіти та директори шкіл повинні вимагати від підприємств-переможців тендерів готувати смачно і корисно, надавати якісні послуги у повному обсязі. У разі виявлення порушень - до усіх без виключення підприємств застосовувати штрафні санкції.

«На безоплатне харчування в Дарницькому районі місто виділяє 36 млн грн на рік. Приватне підприємство, що забезпечує харчування в школах Дарниці, працює ще в 4 районах міста, за що отримує з бюджету столиці понад 81 млн грн. За ці гроші ми хочемо бачити якісну, корисну та смачну їжу. Ми постійно реагуємо на скарги батьків, вчителів і робимо усе, щоб дітям було справді смачно», - додала Олена Григорівна.

Під час наради представники підприємства визнали - їм не вистачає кадрів як на харчоблоках, так і для контролю за якісним виконанням умов договору. Окрім цього, вони поскаржилися на «травлю» їхнього підприємства в соціальних мережах батьками учнів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.