Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2019

Вітаємо переможців! Проекти юних науковців Києва отримали "золото" на конкурсі в Китаї

Вітаємо переможців! Проекти юних науковців Києва отримали "золото" на конкурсі в Китаї

Учні Київської Малої академії наук стали найкращими на Міжнародному конкурсі командних проектів Belt & Road Teenager Maker Camp and Teacher Workshop, що проходив з 24 по 30 вересня в м. Наньнін, Китай. П’ятеро українських юних винахідників вибороли золото в номiнацiї "Найкращий розробник" – "BestMaker"! Серед них Сергій Лисiн (вiддiлення технiчних наук, 11 клас Полiтехнiчного лiцею КПl) у категорії «Креативне програмування» та Анна Гусак (вiддiлення хiмiї, першокурсниця КПI) – в категорії «Мистецтво друку».

За добу команди мали розробити та презентувати проект на отриману тематику. До фіналу потрапила лише третина учасників, які додатково розробляли бізнес-план для реалізації проекту та представили його як повноцінний стартап.

Складність конкурсу не лише в обмеженому часі на підготовку проекту, а й у тому, що працювати доводилося в міжнародних командах. Тож у процесі роботи вчилися знаходити спільну мову, працювати на мету та розподіляти обов’язки.

Наприклад, у команді українця Сергія Лисіна було лише дві людини: він та колега з Уганди. Хлопці створили спеціальну гру для дітей, яка привертає увагу до глобальних проблем людства.

Пишаємося нашими вихованцями та бажаємо їм впевнених майбутніх перемог!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку