Головна  →  Новини  →  15 жовтня 2019

Дівчата-вихованки Київської МАН відзначили Національний День дівчат у технологіях

8 жовтня вихованки відділення економіки Київської МАН, учениці 9-10 класів Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», у рамках Національного Дня дівчат у технологіях відвідали екскурсію у компанію “ІT-Інтегратор”, яка посідає перше місце в рейтингу 500 найбільших українських компаній за останньою версією ділового видання "Топ100. Рейтинги найбільших" в категорії "Інтегратори". У ній працює близько 300 співробітників, 24% з яких жінки. 

Компанія «IT-Інтегратор» підготувала для юних дівчат-науковців надзвичайно змістовну, цікаву та насичену тригодинну програму, аби залучити їх до STEM-професій. Перед майбутніми науковцями виступили шість успішних жінок, що працюють в компанії. Зокрема, директор департаменту по роботі з персоналом компанії “ІT-Інтегратор” Олена Маслій-Шишова ознайомила STEM-дівчат з компанією та розповіла про специфіку її роботи, а також про особливості системної інтеграції, як і інших сегментів  вітчизняного ІT-ринку. Олена, як HR-профі, також надала дівчатам рекомендації щодо вибору професії у найближчому майбутньому, працевлаштування, детально розібрала зразки резюме та правила написання супровідного листа. 

Адміністратор освітніх проектів компанії “ІT-Інтегратор” Вікторія Кучеровська зробила цікаву доповідь на тему “Ким працювати, якщо ти не програміст”. Крім цього, вона розповіла гостям про Всеукраїнські змагання з моделювання "розумних" пристроїв "STEAM-House", одним з співорганізаторів якого є компанія «IT-Інтегратор». 

Керівник відділу по роботі з вендорами Лілія Донченко розповіла дівчатам про те, чим займаються вендор-менеджери, а консультант з продажів Світлана  Коночкіна донесла до юних поціновувачок технологій, як іноді непросто, але разом з тим захопливо, працювати білявкам-технічним спеціалістам в технологічних галузях. 

Керівник маркетингового департаменту Ксенія Нефьодова поділилася масою лайфхаків про те, які навички треба прокачувати задля того, щоб зробити кар’єру в маркетингу та провела тест на визначення відповідної спеціалізації серед 42 пар професій. Кожна спікерка компанії демонструвала цікаву мультимедійну презентацію чи динамічний відеоролик про корпоративну культуру компанії та її проекти.

Наостанок директор виробництва ПК та серверів (ТМ Prime) Анатолій Романов ознайомив дівчат з виробничою базою Prime та розповів їм про те, як створюються сучасні та технологічні комп'ютери для бізнесу, державного сектору, геймерів та приватних замовників.

Дівчат вразили і формат екскурсії, і ставлення фахівців - їхнє щире бажання поділитись особистим досвідом, надати практичні поради, запалити інтерес до ІТ-галузі.

Цитуємо враження дівчат-учасниць про відвідання компанії "ІТ-Інтегратор":

  • «Здивувало, що кожна дівчина в цій компанії є важливою. Жінки працюють на рівні з чоловіками. Запам’яталась щирість, відкритість, позитивність та доброта кожного з представників компанії";

  • «Мені дуже сподобалось знаходитися в компанії людей, які на власному прикладі довели, що немає нічого неможливого»;

  • «Здивувало, що дівчата також можуть працювати в IT-сфері і це нормально»;

  • «Запам’яталися виступи дівчат в IT, їх презентації і розповідь про те, що дівчата теж можуть працювати в цій сфері»;

  • «Запам’яталось те, що в наш час немає ніяких обмежень –кожен може стати тим, ким хоче».

11 з 23 дівчат відмітили, що похід в компанію вплинув на їх майбутній вибір професії.

Усім учасницям сподобалась програма від компанії "ІТ-Інтегратор". 20 дівчат з 23 тепер вважають, що технічні спеціальності доступні для дівчат. На завершення заходу в коворкінгу iHUB був організований телеміст між різними населеними пунктами, де тривало святкування Національного Дня дівчат в STEM, за участі трьох учасниць заходу, під час якого дівчата поділилися своїми враженнями від візитів до компаній і знайомства зі спеціалістками, які зруйнували їхні стереотипні уявлення про професії.

Спікерами фінальної дискусії стали Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад; Хайме Надаль, Голова представництва UNFPA в Україні, Фонду ООН у галузі народонаселення; Марина Саприкіна, керівниця Центру “Розвиток КСВ”, ініціаторка проекту Дівчата STEM; біологиня Алла Ємець та екологиня Інна Гоч.

Дівчата та їх керівники висловлюють вдячність Марині Саприкіній та Анастасії Шевчук з Центру “Розвиток КСВ” за запрошення взяти участь у події, а усім авторам та спікерам  надихаючої програми для дівчат в компанії "ІТ-Інтегратор" – за гостинність, професіоналізм та чудово з користю проведений начальний час.

Київська МАН запрошує дівчат та хлопців, яким цікаві STEM-професії, брати участь у проектах «Занурення у бізнес» та «Економісти без меж» відділення економіки Київської МАН.

Перейти до спискуВерсiя для друку