КМДА Київська міська державна адміністрація


16 жовтня 2019

Smart-покоління: восени школярі вивчатимуть інновації з «Путівником розумного киянина»

Smart-покоління: восени школярі вивчатимуть інновації з «Путівником розумного киянина»

15 жовтня відбулася презентація «Путівника розумного киянина», створеного міською ініціативою Kyiv Smart City у партнерстві з компанією Visa. Посібник містить інформацію про всі аспекти smart-життя у столиці. Аби навчати школярів інноваційним технологіям у розумному місті, команда Kyiv Smart City також розробила унікальний модульний курс на основі цього гайдбука.

Із 1 листопада один раз у місяць факультатив «Kyiv Smart City» проводитимуть у п’ятнадцяти освітніх філіях Kyiv Smart City School, що функціонують на базі комунальних шкіл столиці. Учні 5-8 класів отримають знання та навички про те, як допомогти місту стати більш комфортним, безпечним, доступним та екологічним.

«Путівник розумного киянина» дає жителям мегаполісу інструменти для реалізації урбаністичних ідей. Особливо важливо поширювати ці знання серед дітей. Цього навчального року у столичних школах розпочнуть відповідні факультативи. Ми приділяємо значну увагу освіті як складовій розумного міста. Адже тільки надавши необхідні знання, можна виховати покоління свідомих, активних киян та спільно розбудовувати розумне місто», – прокоментував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

«Путівник розумного киянина» – добірка порад із застосування інновацій та електронних сервісів, які працюють в інфраструктурі столиці вже зараз. У рамках модульного курсу «Kyiv Smart City», за допомогою путівника, Visa навчатиме юних киян, як користуватися фінансовими інструментами в розумному місті. Такі знання необхідні новій smart-генерації, адже Київ поступово стає cashless – із платіжними терміналами, касами самообслуговування та безконтактною оплатою за проїзд у метро. У рамках модульного курсу школярі дізнаються, як використовувати сучасні технології, електронні гроші й міські цифрові сервіси для більш комфортного життя в місті. Це збірка рекомендацій для розв’язання практичних питань, які постануть перед сьогоднішніми школярами вже через кілька років.

Наприкінці 2019 року з’явиться єдина інтерактивна платформа Kyiv Smart City, створена на основі «Путівника розумного киянина» з відео-матеріалами для підготовки уроків та чат-боту, який допоможе користувачам опанувати електронні сервіси, познайомитися з технологіями найпрогресивніших розумних міст, а також пройти тести для закріплення нових знань та навичок. У разі успішного тестування користувачі платформи отримають електронний сертифікат.

«Головне завдання Kyiv Smart City School та «Путівника розумного киянина» – сприяти становленню свідомого суспільства. Ми постійно покращуємо освітні проекти для школярів та робимо якісну IT-освіту доступною для кожного. Завдяки модульному навчанню «Kyiv Smart City» молодь почуватиметься абсолютно вільно у світі розумних технологій. Діти знатимуть, що таке енергоефективність, smart mobility та онлайн-банки. Для них розумне місто стане звичним комфортним середовищем», –переконана координаторка ініціативи Kyiv Smart City Ярослава Бойко.

 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.