Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2019

Київ буде використовувати міжнародний досвід у боротьбі з булінгом

Київ буде використовувати міжнародний досвід у боротьбі з булінгом

17 жовтня у Києві відбулася зустріч представників Київської міської влади та керівників закладів загальної середньої освіти міста Києва із делегацією з м. Вільнюс (Литовська Республіка). У рамках реалізації двостороннього проекту співпраці між Литвою та Україною «Нова Українська Школа – Поділись Добром» представники обговорили напрями роботи у протидії булінгу в освіті.

У складі делегації з міста Вільнюс до Києва завітали: 

  • Валдас Янкаускас - директор Центру дітей та молоді Литви, Президент Європейської асоціації установ неформальної освіти дітей та молоді;
  • Алма Кетите, керівник відділу тренінгів Центру дітей та молоді Литви;
  • Йоланта Маркевичієне, керівник відділу проєктів Центру дітей та молоді Литви.

Гімназія № 107 «Введенська» на один день стала територією для тренінгу з питань запобігання цькуванню у школі та налагодження безпечного середовища для спілкування.

«Зазвичай у шкільному булінгу криється проблема неналагодженої комунікації, як між самими дітьми, так і між батьками з учителями. Завдання міської влади звернути увагу суспільства на цю проблему та сформувати розуміння, що школи – це вільна територія від насильницьких методів відстоювання власної точки зору», – зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

До зустрічі приєдналися 40 директорів зі столичних шкіл, що активно підтримують проект «Школа без булінгу, сім’я без насильства-365». Вони поділилися враженнями, досвідом та досягненнями одне одного. Валдас Янкаускас провів для присутніх тренінг, досвід якого освітяни столиці зможуть використовувати у практичній роботі з дітьми, в оригінальній формі передаючи головний меседж - булити не круто! Важлива профілактична робота протидії булінгу вже дає свій результат. Попереду – нові плани та їх реалізація. 


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку