Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2019

Київська МАН на Міжнародному форумі по кібербезпеці

Київська МАН на Міжнародному форумі по кібербезпеці

16 жовтня 2019 року вихованці Київської малої академія наук взяли участь у другому Міжнародному форумі «Кібербезпека – захисти свій бізнес», що відбувся в рамках місяця кібербезпеки в Україні. У роботі форуму взяли участь 36 спікерів із 15 областей України та 19 країн світу: представники приватного сектору та громадянського суспільства, органів центральної та місцевої державної влади, відомі міжнародні експерти у сфері захисту у кіберпросторі. Учасники обговорили ключові теми кібербезпеки: у політиці, технологіях та освіті.

Організатори форуму -  Київська торгово-промисловою палата України. У 2018 році за ініціативи ТПП України, при підтримці Держспецзв’язку, Україна  приєдналася до європейської традиції проведення щорічного місяця обізнаності про кібербезпеку.

Київська ТПП є надійним партнером Київської МАН і саме в рамках цього партнерства Мала академія долучилася до проведення Місяця кібербезпеки. Як зазначає директор Київської МАН Ірина Поліщук, основи культури поводження з інформаційними ресурсами необхідно закладати з дитинства, адже це має стати складовою базового виховання сучасної людини. 

Для України кібербезпека стала питанням державного суверенітету, економічної та територіальної безпеки. Тому вкрай важливим є формування необхідних для сучасної людини навичок убезпечення себе та суспільства від наслідків зовнішніх кібератак. Не менш важливим є залучення учнівської молоді до вирішення актуальних проблем кіберзахисту. Тому Київська мала академія наук учнівської молоді створила нове відділення безпеки та оборони з секцією «Кібербезпека». 

За 10-15 років сьогоднішні учні – вихованці Київської МАН стануть головним драйвером розвитку держави. Тож вже зараз потрібно виховувати в них відчуття відповідальності за свою країну, її незалежність та безпеку.

Перейти до спискуВерсiя для друку