Головна  →  Новини  →  7 листопада 2019

Долучаємося до Міжнародного руху добра #ЩедрийВівторок

Долучаємося до Міжнародного руху добра #ЩедрийВівторок

#ЩедрийВівторок (англійською #GivingTuesday) виник у 2012 році в США і завдяки тисячам учасників поширився світом. Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році.
Акція традиційно реалізується у наступний вівторок після Дня подяки, який у США відзначають в останній четвер листопада. Обґрунтування дати просте: за Днем подяки йде Чорна п’ятниця, коли магазини влаштовують найбільший розпродаж року, а за нею наступає Кіберпонеділок - день онлайн-розпродажів. Ініціатори Щедрого Вівторка (Фундація Об’єднаних Націй та організація 92nd Street Y) запропонували перевести подих після вдалого шопінгу, присвятитвши вівторок добрим справам та звернути увагу на тих, кому потрібна допомога.

#ЩедрийВівторок — Всеукраїнський день добрих справ, щороку відзначається 3 грудня.

Заклади освіти проводять “Уроки добра”, формат яких кожна школа обирає самостійно. Найпопулярніший з форматів - благодійний ярмарок, кошти з якого будуть спрямовані на допомогу. Минулого року ярмарок домашньої випічки, у рамках участі в проекті, відбувся в ліцеї "Наукова зміна". Тоді ліцеїстам вдалося зібрати 37 тис. грн. на придбання новорічних подарунків для дітей зі шкіл м. Станиця (Луганська обл.)

Крім цього, благодійна акція минулоріч відбулася і в гімназії №107 "Введенська". Тоді однокласники учня 10-го класу Микити Остапенка зібрали на його лікування близько 400 тис. грн. Адміністрація, учні, педагоги закладу протягом року підтримують  хлопця та його сім'ю і просять усіх небайдужих допомогти Микиті отримати шанс на одужання. 

Цьогоріч спеціалізована школа №80 Печерського району Києва в середині жовтня вже провела благодійний ярмарок на якому всі охочі могли придбати handmade-вироби та та солодощі, які діти готували з батьками. Отримані кошті (близько 32 тис. грн) було передано Василю Вовчку, 17-річному закарпатцю, якому терміново потрібна трансплантація кісткового мозку. 

Щоб стати частиною найдобрішого дня року потрібно долучитись до активності, яку проводить організація або створити власну. 

Алгоритм дій:
1. Зареєструйся: https://givingtuesday.org.ua/choose;
2. Вигадайте добру справу;
3. Розкажіть про ваш #Щедрий Вівторок у соціальних мережах.

Приклади добрих ініціатив у закладах освіти

Міжнародні шкільні кейси

Міжнародні кейси коледжів та університетів

Чому освітянам варто долучитися?

Перейти до спискуВерсiя для друку