КМДА Київська міська державна адміністрація


23 листопада 2019

Лідерки Київського коледжу легкої промисловості на всеукраїнському тренінгу

19-21 листопада нечуючі студентки Київського коледжу легкої промисловості: Софія Сментенюк, Катерина Тиха, Діана Тертишник, Поліна Федотова і Сніжана Литовченко - взяли участь у триденному тренінгу першої в Україні школи політичної участі для дівчат та жінок з інвалідністю «Лідерка». Загалом до нього долучилася 21 учасниця з різних куточків України.

Проєкт був реалізований ГО “Боротьба за права” за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

Основною метою школи було ознайомити жінок з їхніми правами, навчити опиратися стигматизації та дискримінації у суспільстві, розвинути політичну та громадянську активність та включити їх у процес державотворення.

Однією з умов участі у Школі лідерства було створення відео “Що я хотіла б змінити в Україні”. У своїх відео дівчата порушили важливі політичні, соціальні, економічні та екологічні проблеми сьогодення України і показали небайдужість та ініціативність, жагу до лідерства, прагнення боротися за свої права та змінювати нашу країну на краще.

Протягом навчання студентки вивчали форми і напрями політичної участі та інструменти впливу на державні процеси, розвивали навички презентації, спілкувалися і вчилися у відомих жінок – громадських активісток, журналісток, представниць громадських організацій. Важливою подією стала зустріч-діалог дівчат із державними посадовцями у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Молоді лідерки успішно пройшли курс навчання та отримали сертифікати, але найголовніше те, що вони здобули важливі інструменти та підказки для початку свого лідерського шляху.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.