Головна  →  Новини  →  6 грудня 2019

Третій Київський Фестиваль Партнерства "Освітній Хакатон-2019"

Третій Київський Фестиваль Партнерства "Освітній Хакатон-2019"
Фестиваль засновано і вперше проведено у 2017 році.  7-13 грудня 2017 року тринадцять загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва стали учасниками Першого Київського Фестивалю Партнерства «Освітній Хакатон-2017».  Загальним рішенням команд стало гасло «Освітньому Хакатону БУТИ!». У 2018 році участь у Фестивалі взяли 27 закладів освіти м. Києва, серед них ДНЗ № 378 Печерського району. У 2019 році Фестиваль проводиться втретє. Про участь в Освітньому Хакатоні-2019 заявили 42 заклади освіти, з них 10 з різних регіонів України: Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Київської, Сумської областей. 
Головною метою фестивалю є  забезпечення взаємодії  та співпраці між учителем, учнем і батьками,  об’єднаних спільними цілями  задля виховання майбутнього покоління України, шляхом обміну учасників освітнього процесу в рамках проведення Дня місцевого самоврядування в Україні (7 грудня). Фестиваль має своє гасло «Утвори освітнє коло», емблему, корпоративну пошту. Авторами Фестивалю є директори київських шкіл Спітковська Катерина Василівна (Гімназія  №107 «Введенська» Подільського району м. Києва), Багінська Алевтина Тадеушівна (Гімназія №34 «Либідь» ім. Віктора Максименка Подільського району м. Києва ), Олександр Валентинович Пошелюжний  (загальна середня школа №45 Подільського району м. Києва), Проскура Оксана Іллівна (Київська гімназія східних мов №1). У 2019 році модератором ІІІ-го Фестивалю є директорка спеціалізованої школи № 252 імені Василя Симоненка Оболонського району м. Києва Преподобна Олена Олександрівна.
Фестиваль підтримує інноваційні освітні проекти в умовах реформування освіти України, реалізації Концепції Нової Української школи, різнобічного розвитку, виховання і соціалізації особистості, здатної до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, готової до свідомого життєвого вибору та самореалізації; створення суспільства освіченого загалу, високої культури і рівних можливостей.
Програма Третього Фестивалю Партнерства
«Освітній Хакатон-2019 року»:
20.11.2019 - 02.12.2019 року - Підготовчий етап Освітнього Хакатону:
З 20.11.2019 року учні обирають урок, бажаний для проведення, узгоджують з вчителем тему уроку, отримують методичні рекомендації, готують конспект.
З 23.11.2019 року - реєстрація в гугл-документі для батьків для проведення уроків в обраний день тижня 9 грудня (понеділок), 10 грудня (вівторок), 11 грудня (середа) 2019 року. Батьки обирають урок, бажаний для проведення, узгоджують з вчителем тему уроку, отримують методичні рекомендації, готують конспект.
02 грудня 2019 року - Проводимо методично-інструктивну нараду в колективах з підготовки  та проведення Освітнього Хакатону - 2019.
03 грудня 2019 року - Всеукраїнський день добрих справ #ЩедрийВівторок під гаслом - "БРО, ТВОРИ ДОБРО". Школярі разом із вчителями проводять Дні добра і збирають кошти на підтримку дітям, що потребують допомоги.
04 грудня 2019 рокуДЕНЬ ГАДЖЕТІВ!  У День інформатики вчителі школи проводять уроки зі застосуванням ГАДЖЕТІВ.
05 грудня 2019 року - у Всесвітній день волонтерів проводимо масову акцію "Нагодуй птахів у зимку". Майструємо та вивішуємо годівнички для птахів, що залишилься зимувати.
06 грудня 2019 року - Перший етап обміну освітніми ролями:
УЧНІ – ВЧИТЕЛІ ДЛЯ УЧНІВ.
Хакатон учнівський: учні – вчителі для учнів (розклад формується з 20 по 29 листопада в гугл-документах, в цей же період відбувається підготовка до уроку, з 03 по 05 грудня – кінцеве обговорення із учителями планів конспектів).
6 грудня 2019 року в учні проводять уроки до Дня самоврядування, здійснюють керівництво закладом освіти (директор та адміністрація), допомагають в їдальні (без приготування їжі), здійснюють охорону закладу, працюють у медичному пункті, бібліотеці. Все відбувається у присутності вчителів, працівників гімназії за згодою батьків.
Після уроків учні проводять відкритий діалог з вчителями на тему: «ЛАМАЄМО СТЕРЕОТИПИ: урок, на який чекають діти!»
09 - 11 грудня 2019 рокуДругий етап обміну освітніми ролями:
БАТЬКИ – ВЧИТЕЛІ ДЛЯ УЧНІВ
(урочний час).
Хакатон батьківський: Батьки – вчителі для учнів (розклад формується з 23 по 30 листопада в гугл-документах). Батьки проводять уроки, здійснюють керівництво закладом освіти (директор та адміністрація), допомагають в їдальні (без приготування їжі), здійснюють охорону закладу, працюють у медичному пункті, бібліотеці. Все відбувається у присутності вчителів, працівників гімназії за попередньою реєстрацією батьків.
09 - 11 грудня 2019 року – Другий етап обміну освітніми ролями:
БАТЬКИ – ВЧИТЕЛІ (КОУЧІ) ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ (позаурочний час)
Хакатон батьківський: Батьки – вчителі (коучі) для вчителів проводять майстер-класи, тренінги, практикуми, проблемне навчання для вчителів (ефективні комунікації з дітьми, профілактика професійного вигорання, сучасні засоби ІКТ, інтерактивні технології на уроках і в позаурочний час, цікаве дозвілля учнів і т.і.).
10 грудня 2019 року - до Всесвітнього дня футболу, проводимо спільні спортивні івенти із залученням команд дітей, батьків та вчителів.
12 грудня 2019 року – Третій етап обміну освітніми ролями:
ВЧИТЕЛІ – ВЧИТЕЛІ (КОУЧІ) ДЛЯ БАТЬКІВ
(позаурочний час)
Вчителі готують майстер-класи, інтерактивні заняття для батьків зі свої предметів чи супутних тем.
13 грудня 2019 року - ЗАКЛЮЧНИЙ ЕТАП. Підсумкові майстерні у форматі «ЕтноStyle» (виїзна сесія) у спеціалізованій школі № 252 імені Василя Симоненка Оболонського району м.Києва за адресою: м.Київ, вул.. Зої Гайдай, 10в. Початок о 15:30 год.
Перейти до спискуВерсiя для друку