Головна  →  Новини  →  12 грудня 2019

Віталій Кличко: «Київрада схвалила бюджет Києва на 2020 рік»

Віталій Кличко: «Київрада схвалила бюджет Києва на 2020 рік»

Внесено зміни щодо зменшення річних обсягів фінансування об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту, включених до Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 роки в частині 2019 року. Відповідний проєкт рішення підтримали 70 депутатів під час сьогоднішнього засідання Київради. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами. скорочення видатків відбулось у таких галузях, як житлово-комунальне господарство, освіта, охорона здоров’я, соціальний захист і соціальне забезпечення, культура і мистецтво, фізична культура і спорт, зв’язок, телекомунікації та інформатика, державне управління, будівництво та регіональний розвиток. Вивільнені кошти будуть спрямовані на продовження будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі.

«Необхідність внесення змін пов’язана із змінами, внесеними до статті 30 закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» та пропозицій головних розпорядників бюджетних коштів», – пояснив Микола Поворозник.

Він зауважив, що відповідно до погоджених на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку поправок Департаментом економіки та інвестицій КМДА були підготовлені збалансовані додаткові пропозиції.

«Таким чином, у проекті рішення враховані перерозподіли видатків столичного бюджету по окремим головним розпорядникам бюджетних коштів, в межах бюджетних призначень, зменшені річні обсяги фінансування об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту», – зазначив Микола Поворозник та додав, що крім того, враховано зменшення обсягів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Перейти до спискуВерсiя для друку