Головна  →  Новини  →  11 лютого 2020

Організація харчування дітей у закладах освіти Києва – пріоритет у роботі міської влади та ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві у 2020 році

Організація харчування дітей у закладах освіти Києва – пріоритет у роботі міської влади та ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві у 2020 році

11 лютого за участі Департаменту освіти і науки КМДА відбулася колегія Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві. Одне з питань, що розглядалися,-  харчування учнів у закладах освіти столиці.

Забезпечення якісним та безпечним харчуванням дітей - спільна активна робота закладів освіти столиці, районних управлінь освіти, Департаменту освіти і науки та Головного управління Держпродспоживслужби м. Києва.

У 2019 році освітяни пройшли навчання по розробці, впровадженню та застосуванню постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, організованих спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

Окрім цього, у 2019 році спеціалістами Департаменту освіти і науки було напрацьовано регіональний план щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах дошкільної освіти міста Києва з урахуванням плану ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві.

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби систематично проводяться перевірки та контролюється безпечність продуктів і готових страв у закладах освіти столиці. Порушення норм законодовства в частині безпечності та якості харчування дітей стали предметом 435-ти приписів, в тому числі 5-ти із них, на тимчасове призупинення роботи харчоблоків у закладах освіти м. Києва у  2019 році.

Питання організації харчування є пріоритетним у 2020 році в роботі Департаменту освіти і науки та ГУ Держпродспоживслужби м. Києва - це один із підсумків сьогоднішньої колегії.

 З метою забезпечення якісним харчуванням дітей Департаментом освіти і науки впроваджуються нові форми організації харчування в закладах загальної середньої освіти: мультипрофіль (шведський стіл), дабл-меню, лінія «шкільне харчування». На сьогодні 54% шкіл столиці перейшли на нові форми організації харчування для своїх учнів. Щодня до цих проєктів долучаються нові заклади освіти столиці.

На оновлення харчоблоків у закладах освіти м. Києва у 2020 році передбачено 240,2 млн грн (з урахуванням коштів громадського бюджету та державної субвенції).

Крім того, 6 лютого Депутати Київради  підтримали зміни до Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва 2019-2023 роки», у якій передбачено 60 млн грн на розробку проекту та ремонтні роботи сучасної міні-фабрики кухні дитячого харчування.

Однією з надважливих компетентностей НУШ є еколологічна грамотність і здорове життя. Корисне та якісне харчування дітей у закладах освіти повинно стати практичною реалізацією здатності, вміння та бажання дітей дотримуватись здорового способу життя, без чого неможлива цілісна, усебічно розвинена особистість.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку